Sakarya’da Gürcü dili kursu açıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda açtığı Gürcü dili kursu sürüyor. Büyük ilgi gören...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda açtığı Gürcü dili kursu sürüyor. Büyük ilgi gören kursa ilk etapta 20 kursiyer katıldı.

2011 yılının Eylül ayında başlayan kurs, bu yılın haziran ayında sona erecek. Her yaş ve meslekten gurubundan ilgi gören kurs ile ilgili bilgi veren Mediha Yıldız, kendilerinin 93 harbinden sonra çeşitli vesilelerle Türkiye’ye göç eden Gürcüler olduklarını söyledi. Yıldız, “Bizler göçte en önemli sebeplerden birisi olan İslamiyet ile şereflenip dinimizi yaşamak adına cennet vatanımızdan, can akrabalarımızdan ayrılıp Türkiye’ye göç eden ve bu vatanda da 'Kavm-i Necip' diye anılan, adlandırılan ataların evlatlarıyız.” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'ye göç ettikten sonra çeşitli nedenlerden dolayı kültürlerinin unutulmaya yüz tuttuğunu vurgulayan Yıldız, dünyadaki 14 yazı tipinden birinin de Gürcü alfabesi olduğunu kaydetti. Kültür zenginliğinin devamını sağlamak amacı ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Daire İşleri Başkanlığı’na dil kursu talebini ilettiklerini ve bu talebin olumlu karşılandığını ifade eden Yıldız, “Çocuk, genç, orta yaşlı çeşitli yaş grupları ve mesleklerden kursa büyük ilgi gösterildi. Emeklisi, öğretmeni, öğrencisi, mühendisi, ev hanımı, kursa istikrarlı bir şekilde gelerek ana dillerini öğrenmeye çalışıyor.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: