Sakarya'da hileli avlanmada kullanılan 13 güme yakıldı

Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, hileli avlanmaya yarayan gümeler tek...

Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, hileli avlanmaya yarayan gümeler tek tek yakıldı. Kaçak 10 avcıya 4 bin 194 lira para cezası kesildi.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü, av koruma ve kontrol ekiplerinin, son bir haftada yaptıkları denetimlerde 10 kaçak avcı hakkında işlem yapıldı. Kaçak avcılara 4 bin 194 lira ceza kesildi. Gölet ve su birikintilerini denetleyen ekipler, kaçak avcıların hileli avlanmada kullandıkları 13 gümeyi de imha etti. Gümelerin önünde yaban ördeklerinin gelmesini sağlamak için ayaklarından bağlanan 10 adet ördek, ekiplerce alınarak Sapanca ve Poyrazlar Gölü'ne bırakıldı.

Reklam
Reklam

Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Osman Demirel, merkez av komisyonunca belirlenenlerin dışında gümelerin kurulamayacağını belirtti. Sulak alanlarda saz, kamış, diken, ot, çuval ve benzeri şeylerle yapılmış veya toprakta çukur açılarak hazırlanmış üstü açık basit gümeler hariç özel mülkiyetteki araziler de dahil her türlü üstü kapalı korunaklı gümelerin yapılamayacağını kaydeden Demirel; "Tespit edilen gümeler yakılarak imha ediliyor. Avcılarımızdan, avcılık etiğiyle bağdaşmayan ve ava tuzak kurulması esasına dayanan güme avcılığı hususunda gerekli hassasiyeti göstererek gerek kendilerinin zor durumda kalmamaları gerekse mevzuata uygun avlanma metotlarına yönelerek daha insancıl ve gerçek avcı gibi davranmalarını bekliyoruz. Unutulmamalıdır ki avcılar doğal hayatı korumaları beklenen kitlenin en başta gelen bireyleri olmak durumundadır." dedi.

Demirel, kar yağışı nedeniyle yiyecek sıkıntısı çeken hayvanlar için de Akyazı Keremali, Hendek Salmandede, Kocaali Çamdağı, Sapanca Soğucak Yaylası ve Pamukova Bakacak mevkisine yonca, dane yem, yeşillik ve sakatat bırakıldığını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz