Sakarya’da Iki Sanat Merkezi Yakında Açılacak

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, eski binalardan dönüştürülen iki sanat merkezinin açılışının yakında yapılacağını...

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, eski binalardan dönüştürülen iki sanat merkezinin açılışının yakında yapılacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi, eski halleriyle harabe görüntüsü veren eski Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) binası ve eski Türkiye Zirai Donatım Kurumu (TZDK) yemekhanesini, sanat merkezlerine dönüştürmek hedefiyle yürüttüğü çalışmaların sonuna geldi.

Çalışmaları inceleyen Başkan Toçoğlu, sanat merkezlerinin şehrin kültür sanat hayatına önemli katkılar sağlayacağını belirtti. 5 bin 230 metrekarelik alanda çalışma yaparak Ofis Sanat Merkezi’ni (OSM) inşa ettiklerini vurgulayan Toçoğlu, "Ofis Sanat Merkezi’nde cep sinema ve tiyatro salonu ile kafeterya, kitapçı, Sanat Edindirme Merkezi (SAMEK) satış ofisi ve sergi salonu yer alıyor. OSM’de ayrıca bir de tiyatro okulu kuracağız.” dedi.

Reklam
Reklam

Sanat galerisi çalışmalarının da tüm hızıyla sürdüğünü dile getiren Toçoğlu, “TZDK yemekhanesini aslına uygun restore ederek modern bir Sakarya Sanat Galerisi’ne dönüştürdük. Galeride yer alan sergi salonlarında hemşehrilerimiz birbirinden önemli ve güzel eserleri inceleme fırsatı bulacaklar.” diye konuştu.

Sanat merkezlerinin açılışa hazırlandığını söyleyen Başkan Toçoğlu, “Ofis Sanat Merkezi ve Kentpark’ta inşa ettiğimiz Sanat Galerisi’ni şehrimizin kültür sanat hayatına kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Açılışı çok yakında gerçekleştireceğiz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: