Sakarya'da Imam Hatip Ortaokullarının Kontenjanları Belirlendi

Sakarya'da 12 yıllık zorunlu eğitim uygulaması kapsamında açılan imam hatip ortaokullarının isimleri ve alacakları öğrenci...

Sakarya'da 12 yıllık zorunlu eğitim uygulaması kapsamında açılan imam hatip ortaokullarının isimleri ve alacakları öğrenci kontenjanları belirlendi.

Sakarya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 12 yıllık zorunlu eğitim uygulaması kapsamında tüm resmi ilköğretim okulları; 'ilkokul', 'ortaokul' ve 'imam hatip ortaokulu' olarak düzenlendi.

Çalışmalar sonucunda ilde 2012 -2013 eğitim öğretim yılından başlamak üzere açılan imam hatip ortaokullarının isimleri ve alacakları öğrenci kontenjanları şöyle: "
Okul Kontenjan
Adapazarı İmam Hatip Ortaokulu 180
Adapazarı Yenikent İmam Hatip Ortaokulu 80
Akyazı İmam Hatip Ortaokulu 144
Arifiye İmam Hatip Ortaokulu 90
Ferizli İmam Hatip Ortaokulu 120
Geyve İmam Hatip Ortaokulu 90
Hendek İmam Hatip Ortaokulu 144
Karasu İmam Hatip Ortaokulu 90
Kaynarca İmam Hatip Ortaokulu 72
Kocaali İmam Hatip Ortaokulu 90
Pamukova İmam Hatip Ortaokulu 60
Sapanca İmam Hatip Ortaokulu 60
Serdivan İmam Hatip Ortaokulu 180

Reklam
Reklam

İmam hatip ortaokullarına öğrenci kayıtları 23 Temmuz-17 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapılacak. Çocuklarının kayıtlarını imam hatip ortaokullarına yaptırmak isteyen öğrenci velileri, ikametgâhlarına en yakın imam hatip ortaokullarına veya ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine dilekçe ile başvurabilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: