Sakarya'da Şap Karantinası

Sakarya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Keskin, Erenler ve Akyazı ilçelerindeki şap hastalığı nedeniyle oluşturulan kordon bölgedeki hayvan

Sakarya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Keskin, Erenler ve Akyazı ilçelerindeki şap hastalığı nedeniyle oluşturulan kordon bölgedeki hayvan hareketlerinin 45 gün süreyle yasaklandığını bildirdi.

Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, Erenler'deki hayvan pazarının, büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı tespit edilmesi üzerine birçok defa kapatıldığını, buna rağmen şap hastalığının kent genelinde arttığını kaydetti.

Açıklamasında, şap hastalığı nedeniyle hayvan hareketlerinin kısıtlandığına dikkati çeken Keskin, "Şap hastalığı çıkan mihrakın 3 kilometre yarıçaplı koruma bölgesinde aşılama yapılmaktadır. Hayvan sevklerinde şap aşısı aranması şartı kaldırıldığı için şap aşılamaları TURKVET sistemine kaydedilmektedir" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Keskin, açıklamasında şunları kaydetti:

"İlimizdeki 2012 yılı itibarıyla 11 mihrakta şap hastalığı çıkmış olup şu anda aktif olarak devam eden Erenler, Akyazı ilçelerindeki şap hastalığı nedeniyle oluşturulan 10 kilometrelik kordon bölgesi içerisinde bütün hayvan hareketleri yaklaşık 45 gün süreyle yasaklanmıştır. Hastalığın söndürülmesi için koruma bölgesinde çevre aşılamaları devam etmektedir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz