Sakarya’da Sosyal Gelişim Merkezi Çalışmaları

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Eski Terminal’in bulunduğu alana Aile ve Sosyal Gelişim Merkezi inşa edecek. Başkan...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Eski Terminal’in bulunduğu alana Aile ve Sosyal Gelişim Merkezi inşa edecek. Başkan Toçoğlu, “Modern çağın getirdiği problemlere çözüm önerileri üretmek, yaşam kalitesini artırmak ve toplumun tüm farklı kesimlerine sosyal anlamda destek olmak için Aile ve Sosyal Gelişim Merkezi’ni hizmete sunacağız” dedi. Merkezin ihalesine yakında çıkılıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehrin yaşam kalitesini daha da artırmak için projeler üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi tarafından Güney Terminalin olduğu alanda Aile ve Sosyal Gelişim Merkezi inşa edilecek. Sosyal Gelişim Merkezi’nin çağdaş standartlara uygun olacağını vurgulayan Başkan Zeki Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda olduğu gibi sosyal hizmetler anlamında da önemli çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu çerçevede modern hayatın getirdiği sorunlara karşı ve özellikle toplumun yaşam kalitesini arttırmak ve toplumun tüm farklı kesimlerine sosyal anlamda destek olabilmek adına Güney Terminal binasının bulunduğu alana Sosyal Gelişim Merkezi’ni inşa edeceğiz. Mimarisiyle şehrimiz için çok özel bir yere sahip olacak bu yapının projesini hazırladık. Tüm ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak hazırlanan projeyi yakında kamuoyuna da sunacağız. Bu yapıda psikologlar, sosyologlar, sosyal hizmet uzmanları, spor öğretmenleri ve sanat eğitimi verecek alanında uzman kişiler görev alacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Aile ve Sosyal Gelişim Merkezi’nin projesinin hazırlandığını ve yakında ihalesine çıkacaklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Sağlıklı ve mutlu bir toplum oluşturmanın yolunun eğitimden geçtiği bilinciyle yarınlara hazırlanıyoruz. Çağın ihtiyaçlarına ve bizlerin toplumsal yapısına uygun sosyal politikalar geliştirmek, kadın, erkek, yaşlı, genç herhangi bir ayrım yapmadan sosyal destek sağlamak mecburiyetindeyiz. Her gün yeni bir gelişme, değişim yaşanıyor. Teknolojik gelişim toplum hayatında bazı farklılıklara neden oluyor. Yaşanan bu süreçlere karşı sosyal dokumuzun zarar görmemesi için çağın şartlarına uygun sosyal politikalarla toplumsal hayatımızı desteklememiz ve bize özgü değerleri korumamız gerekmektedir. İşte bunun için, Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal hizmetler alanında önemli bir çalışmayı hayata geçiriyoruz. Aile ve sosyal gelişim merkezimizin içinde Aile iletişim seminerleri, aile ve çocuk kulüpleri, Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Yaşlı Hizmet Birimi de yer alacak" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: