Sakarya'da Yabancı Öğrencilere Türkçe Eğitim-SAÜ Tömer Müdürü Yrd. Doç. Dr. Altun:

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Türkçe Dil Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) Müdürü Mustafa Altun, Rusya, Mozambik, Moğolistan, Kosova, Ruanda, Gana,

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Türkçe Dil Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) Müdürü Mustafa Altun, Rusya, Mozambik, Moğolistan, Kosova, Ruanda, Gana, Kolombiya gibi birçok ülkeden gelen öğrencilerin Sakarya'da Türkçe öğrendiklerini söyledi.

SAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde, bu yıl 5 okutmanla 5 sınıfta faaliyete geçen TÖMER 94 yabancı uyruklu öğrenciye Türkçe öğretmeye başladı.

Öğrencilerinin çoğunun yurt dışı bursuyla geldiğini ifade eden Altun, çok farklı coğrafyalardan öğrencilerinin olduğunu belirterek, "Rusya, Mozambik, Moğolistan, Kosova, Ruanda, Gana, Kolombiya gibi birçok ülkeden gelen öğrenciler Sakarya'da Türkçe öğreniyorlar" dedi.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 7 aylık bir Türkçe hazırlık kursu planladıklarını anlatan Altun, şunları söyledi:

"Öğrencilerimize yoğun bir kurs programı hazırladık. Haftada 5 gün, 6 saat ders veriyoruz. Bu program kapsamında Avrupa Dil Portforyosu dediğimiz bir seviye var. Öğrencilerimizi bu hazırlık kursunun sonunda, dil portforyosunda belirtilen C1 seviyesine getirmeyi hedefliyoruz. Daha sonrada gelecek yıl öğrencilerimiz üniversitedeki bölümlerine devam edecekler."

-"Türkiye'de kalmak istiyorum"

TÖMER'de Türkçe öğrenen Tatina Fileva da Moldovya'dan Sakarya geldiğini aslen Gagavuz Türkü olduğu belirterek, Türkiye'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sadece dil değil Türk kültürünü de öğrenmek istediğini ifade eden Fileva, "Kurslarımız çok iyi gidiyor, hocalarımız bize çok iyi ve anlayışlı davranıyor. Kursum bittikten sonra İşletme okuyacağım. Okulum bittikten sonrada burada kalmak istiyorum. Master'ımı Rusya'da yapmak istiyorum ama sonrasında buraya dönüp, ailemle beraber Türkiye'de yaşamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Enes Duran - Uğur Subaşı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: