Sakarya'da yanan kızılçam ormanı yeniden ormanlaştırılacak

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde, Mekece köyü yakınlarında kontrol altına alınan orman yangınında yaklaşık 50 hektarlık kızılçam...

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde, Mekece köyü yakınlarında kontrol altına alınan orman yangınında yaklaşık 50 hektarlık kızılçam ormanı zarar gördü. Yanan sahanın gelecek ilkbaharda yeniden ormanlaştırılacak.
Bilecik il sınırı yakınında hızlandırılmış tren kazasının meydana geldiği yerin üst kısmında ki kızılçam ormanında dün akşam başlayan ve bu sabah kontrol altına alınan yangında 50 hektarlık bozuk kızılçam ormanı yandı.
Sarp ve kayalık arazide ki yangın, Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü, Geyve ve Pamukova Orman İşletmesi müdürlükleri ile Bilecik ve Bursa'dan gönderilen arazözler ve çok sayıdaki yangın söndürme işçisi ile iki yangın söndürme helikopterinin müdahalesiyle söndürülebildi. Bölgede sabaha karşı başlayan yağmur, yangın söndürme çalışmalarını kolaylaştırdı.
Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, kontrol altına alınan yangın sahasında soğutma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Yangının piknikçilerden ya da yol kenarına atılan bir izmaritten kaynaklanmış olabileceğini kaydeden Türkyılmaz; "Yangın yol kenarından başlamış. Atılan bir izmarit ya da piknikçilerin yaktığı bir ateş yangına neden olmuş olabilir. Bununla ilgili araştırmamız devam ediyor." dedi.
Yanan ormanlık alanın iyileştirilmesi için çalışmalara hemen başlanacağını kaydeden Türkyılmaz, "Yanan sahada yollar yapılacak. Sürülmesi gereken yerler sürülecek. Gelecek ilkbaharda saha ormanlaştırılacak." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz