Sakarya'daki Orta Hasarlı Binalar

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya'daki orta hasarlı binaların durumuna ilişkin, "TOKİ, geçtiğimiz ay 466 konutun ihalesini yaptı, orta

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya'daki orta hasarlı binaların durumuna ilişkin, "TOKİ, geçtiğimiz ay 466 konutun ihalesini yaptı, orta hasarlı ve risk taşıyan konutlardan çıkacak insanlar için süreç içinde böyle bir katkımız olacak" dedi.

Toçoğlu, belediyede gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı vatandaşların halen orta hasarlı binalardan çıkmadığını belirterek, konunun tam olarak anlaşılamadığını söyledi.

İlk etapta orta hasarlı binaların tahliye edilmesi gerektiğine dikkati çeken Toçoğlu, "Çünkü 14. yıla giriyor bu iş ve bir türlü çözülemedi. Allah korusun, bugün yarın deprem olsa ve orada insanların başına bir şey gelse hepimiz sorumluyuz. İçinde oturanlar da sorumlu, onların içinde oturmasına müsaade eden yöneticilerimiz de sorumlu, biz de sorumluyuz. Birinci planda bu konuyu halletmemiz lazım"' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Belediyeye ait arsayı orta hasarlı ve riskli binaların sahiplerine konut yapılması için TOKİ'ye tahsis ettiklerini anlatan Toçoğlu, "TOKİ, geçtiğimiz ay 466 konutun ihalesini yaptı, orta hasarlı ve risk taşıyan konutlardan çıkacak insanlar için süreç içinde böyle bir katkımız olacak. Bir iki güne kadar şartlarını kamuoyuna açıklayacağız. Belediyemize ait bir yeri ücretsiz olarak TOKİ'ye devrederek soruna katkı sağlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Toçoğlu, evlerin özellikleri ve ödeme koşullarıyla ilgili açıklama yapacaklarını kaydetti.

-Üniversite öğrencileri-

Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) eğitim gören öğrencilerin orta hasarlı binalarda ikamet etmemeleri gerektiğini ifade ederek, orta hasarlı binalarla ilgili bilginin öğrencilere iletildiğini söyledi.

Öğrencilerin yeni yerleşim bölgesi Camili ve Yenikent'i tercih etmeleri gerektiğini anlatan Toçoğlu, "Yenikent'ten üniversiteye servisler koyuyoruz. Bu arkadaşlarımız gitsinler, Yenikent'te veya hasarlı olmayan binalarda ev kiralasınlar. Basında da her gün uyarı yazısı görmek isterim. Sosyal sitelerde görmek isteriz. Çünkü bilmeyebilirler" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Öte yandan, Sakarya'daki 322 orta hasarlı binada 621 daire bulunduğu belirtildi.

Muhabir: Çağrı Turgut

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: