Sakarya'daki Silahlı Saldırı

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Yönetim Kurulu, Basın İlan Kurumu (BİK) Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve 2 kurum çalışanının da

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Yönetim Kurulu, Basın İlan Kurumu (BİK) Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve 2 kurum çalışanının da aralarında bulunduğu 4 kişinin silahlı saldırıya uğramasını kınadı.

ZGC'den yapılan yazılı açıklamada, silahlı saldırı sonucunda, Devrim Ersin Özergin'i genç yaşta kaybetmenin büyük üzüntüsünün yaşandığı belirtildi.

Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen gazetenin imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz'ın basın camiasına hançer vurduğu belirtilen açıklamada, "Gazeteci silah taşımaz. Silahlı saldırıyı yapanın gazete sahibi olması ve yaşananlar asla kabul edilemez. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Başımız sağ olsun, acımız büyük" ifadeleri kullanıldı.

Reklam
Reklam

Denetim amacıyla Sakarya'daki Anadolu gazetesine giden BİK Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve kurum çalışanları Ökkeş Buğra Atılgan ve Devrim Ersin Özergin ile Yeni Sakarya gazetesinden temsilci olarak alınan Mustafa Süke, gazetenin imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz tarafından silahla yaralanmış, Basın İlan Kurumu Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü şefi olarak görev yapan Devrim Ersin Özergin, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Muhabir: Erdinç Aksoy / Sinan Özmüş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: