Sakarya'daki Silahlı Saldırı

İZMİR (A.A) - Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Basın İlan Kurumu (BİK) Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve

İZMİR (A.A) - Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Basın İlan Kurumu (BİK) Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve kurum çalışanları Devrim Ersin Özengin ve Mustafa Süke'nin yıllık olağan denetimlerini yaparken saldırıya uğramalarının "alçakça" bir durum olduğunu bildirdi.

Sertel, yaptığı yazılı açıklamada, "önüne gelen herkesin ilan amacıyla gazete kurduğu" bir sistemde bu tip olayların kaçınılmaz olduğunu savundu.

Saldırıyı gerçekleştiren Adnan Uymaz'ın gazete sahibi olmanın dışında gazetecilikle bir ilgisi olmadığına dikkati çeken Sertel, "Çünkü gazeteci hiçbir zaman silaha sarılmaz. Çünkü gazeteci eğer bir haksızlık varsa hakkını kalemiyle, hukuk yoluyla arar" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Atilla Sertel, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Basın İlan Kurumu görevlilerinin yıllık olağan denetimlerini yaparken saldırıya uğramaları alçakça bir durumdur.

Üyesi olduğum Basın İlan Kurumu Genel Kurulu'nda da sık sık dile getirildiği üzere, özellikle bazı bölgelerde, bazı şehirlerde bu meslekle uzaktan yakından ilgisi olmayanların ticari çıkar kaygısıyla gazete kurmaları, tehdit, şantaj dolu haberlerle meslek etiğinden uzak hareket etmeleri, bu mesleğe çok ciddi zarar vermektedir. Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak aramızda bu yolu, yöntemi izleyenlerin hiçbir zaman yeri yoktur.

Gerek resmi yollarla gerekse mesleki dayanışma ile çıkar amacıyla gazete kuranların, yayımlayanlar aramızda asla olmamalıdır, olmayacaktır da. Bu kişilere müsamaha gösterildiği takdirde bu mesleğe nasıl bir leke düşürüleceğinin örneği ne yazık ki Sakarya'da yaşanmıştır. Bu çirkin saldırıyı gerçekleştiren Sakarya Anadolu gazetesinin sahibi Adnan Uymaz, masum insanın, bir görev şehidinin katilidir. Saldırıda hayatını kaybeden Devrim Ersen Özengin'e Allah'tan rahmet, yaralanan İl Müdürü Recep Polat, denetçi Ökkeş Duran Atılgan ve gazeteci Mustafa Süke'ye de acil şifalar diliyorum. Genel Müdür Sayın Mehmet Atalay'ın şahsında Basın İlan Kurumu ailesine de başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Reklam
Reklam

Muhabir: Ramazan Ercan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: