Sakarya'daki "suç Örgütü" Operasyonu

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya'da yapılan suç örgütü operasyonunda incelemeye alınan laboratuarlara ilişkin, "Sakarya'daki 4 laboratuvarımızdan 3'ünde teknik elemanların tamamını

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya'da yapılan suç örgütü operasyonunda incelemeye alınan laboratuarlara ilişkin, "Sakarya'daki 4 laboratuvarımızdan 3'ünde teknik elemanların tamamını değiştirerek hizmete yeniden açacağız. Bir laboratuarımız üzerinde ağır suçlamalar olduğu için o bir süre daha hizmet dışı kalacak" dedi.

Büyük, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) yönetim kurulu üyelerinin valilik ziyaretinde, orta hasarlı binalara hasarsızlık ve kalitesiz betonlara uygunluk raporu verdikleri iddiasıyla başlatılan operasyonda incelemeye alınan laboratuarlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Reklam
Reklam

İnşaat ruhsatı almış 5 bin 800 dolayında inşaatın çalışmalarına devam ettiğini aktaran Büyük, "inşaatlarda bir aksaklık olmasın" diye gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Sakarya'da 4 adet beton laboratuarı bulunduğunu aktaran Büyük, şöyle konuştu:

"Bunlardan birisi faal durumda. Sakarya'daki 4 laboratuarımızdan 3'ünde teknik elemanların tamamını değiştirerek hizmete yeniden açacağız. Bununla ilgili rektörümüz ile bir görüşme yapacağız. '2-3 teknik eleman hata yaptı' diye tüm üniversiteyi, teknik elemanları, profesörleri yok sayamayız. Bir laboratuarımız üzerinde ağır suçlamalar olduğu için o bir süre daha hizmet dışı kalacak. 4'cü laboratuarımızın da yeniden hizmet vermesi için gerekli tedbir ve iyileştirmeleri yapıyoruz. En kısa zamanda 3 laboratuarımız da hizmete girmiş olacak. Bu şehir için 3 laboratuarda yeterli olur düşüncesindeyim. Sektörün mağduriyetinin en kısa zamanda giderilmesi için elimizden geldiğince hızlı çözüm üretmeye çalışıyoruz. İnşaatta can güvenliğinde asla taviz veremeyiz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Enes Duran

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: