"Sakarya'daki tren kazası bir katliam"

İSTANBUL (İHA) - İstanbul Üniversitesi (İ.Ü) Rektörü Kemal Alemdaroğlu, "Sakarya'daki tren kazası bir katliamdır. İ.Ü Mühendislik Fakültesi uzmanları konuyla ilgili araştırmalara başladı" dedi.

İ.Ü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Kemik İliği Transplantasyonu Ünitesi açılışı, İstanbul Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı binasında, Rektör Kemal Alemdaroğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz Sargın, konuk dekanlar ve fakülte çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Törende Prof. Dr. Sema Anak, ünitenin kuruluşuyla ilgili bilgi verdi. Daha sonra kürsüye Kemal Alemdaroğlu geldi. Ünitenin, bir faturanın ödenmesi sonucu ortaya çıktığını söyleyen Alemdaroğlu, "Bir mensubumuzun çocuğuna ait 36 milyarlık bir fatura elimize geldi. Bu fatura sayesinde fakültemizde Çocuk Kemik İliği Transplantasyonu Ünitesi'nin olmadığını öğrendim. Bu bizim için utanç vericiydi. Bu bina bir çocuk hastanesidir. Çocukla ilgili her türlü araştırma ve tetkikin yapıldığı bir binadır. Ama nasıl olmuşsa Kemik İliği Transplantasyonu Ünitesi kurulmamıştır. Oysa bu ünitenin yapımının önünde herhangi yasal bir engel yoktur" dedi.

Alamdaroğlu'na, konuşmasının ardından Sema Anak tarafından bir plaket verildi. Alemdaroğlu'unun ardından, ünitenin kuruluşunda emeği geçenlere de plaketleri verildi. "Çocuklar Duymasın" dizisinin yapımcısı "Mınt Prodüksiyon" da plaket alanlar arasındaydı. Ödülü şirket adına "fıs fıs İsmail" olarak tanın Süleyman Yağcıoğlu aldı.

Alemdaroğlu ve Yağcı, plaketlerin verilmesinin ardından kurdele keserek ünitenin açılışını gerçekleştirdi.

Reklam
Reklam

Daha sonra ise İ.Ü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı binasının girişindeki Ayakta Tedavi Transfüzyon Hemaferez Ünitesi'nin açılışı yine Alemdaroğlu tarafından yapıldı.

Açılışların ardından basın mensuplarının Sakarya'daki hızlandırılmış tren kazasıyla ilgili sorularını yanıtlayan Kemal Alemdaroğlu, "Bir bilim adamı olarak şunu söyleyebilirim, bu bir katliamdır. Bilimselliği tanımadan, üniversiteleri tanımadan, üniversitelerin görüşü alınmadan, sadece 'Ben yaptım oldu' demek katliamdır. Katliama sebep olan da ortaya çıkıp bunu itiraf etmelidir. Suçlarının cezasını çekmelidir" dedi.

Alemdaroğlu, İ.Ü Mühendislik Fakültesi uzmanlarının konuyla ilgili araştırmalara başladığını da sözlerine ekledi.

Bu arada, törenden ayrılırken rektörün yanına yaklaşan Abidin Makal adlı bir hasta yakını, ücretli hastaların sigortalı hastalardan 10 kat daha fazla para ödediğini söyledi ve çözüm istedi. Maliye Bakanlığı'nın fiyatları belirlediğini söyleyen Kemal Alemdaroğlu, fakülte yetkililerine talimat verdi.

Reklam
Reklam