Sakaryalı Kadınlar Hem Pasta Ustası Olacak Hem De Üstüne Para Kazanacak

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Sakarya Şubesi'nin, Profesyonel Yaş pasta ve Çikolata Yapım Kursu, Sakarya Valiliği...

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Sakarya Şubesi'nin, Profesyonel Yaş pasta ve Çikolata Yapım Kursu, Sakarya Valiliği İl İstihdam Kurulu tarafından kabul edildi.

İşçi Bulma Kurumu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Adapazarı Belediyesi ve Türk Kadınlar Birliği'nin proje ortağı olduğu kursta Profesyonel yaş pasta ve çikolata ustası yetiştirilecek. Projenin yöneticiliğini ise Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Zuhal Akbaş üstlenecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan TKB Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, "Sakarya Valiliği İl İstihdam kurulunda kabul gören yaş pasta yapımı kursu projemizi, proje paydaşları olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Adapazarı Belediyesi ve İş Kur ile ortaklaşa bir şekilde Yunus Çiloğlu Lisesi'nde gerçekleştireceğiz. Kursa 18- 40 yaş arası en az ilköğretim mezunu olan herkes başvuruda bulunabilir. Kurs, toplamda 280 saatten oluşacak. Ayrıca İş-Kur tarafından kursiyerlere günlük 20 TL ödeme yapılacak. Kursu başarıyla bitirenlere ise sertifika verilecek" dedi.

Reklam
Reklam

13 yıldır çeşitli kurslarla birçok vatandaşı iş sahibi yaptıklarına dikkat çeken Yağan, kursa katılmak isteyenlerin hafta içi her gün 12.30- 17.00 saatleri arasında TKB binasına gelerek kayıt yaptırmaları gerektiğini de söyledi. Yağan, kontenjanın 85 kişiyle sınırlı olduğunu, bu nedenle ilgilenenlerin acele etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: