Sakaryalı Şehit Aileleri Ve Gaziler Kendilerini Yalnız Hissetmiyor

Kurulduğu günden bu yana şehit aileleri ve gazilerin sorunlarına eğilen ve yaptıkları ziyaretlerle onlara moral...

Kurulduğu günden bu yana şehit aileleri ve gazilerin sorunlarına eğilen ve yaptıkları ziyaretlerle onlara moral veren Sakarya Valiliği Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğü çalışanları da ailenin bir parçası oldu. Öyle ki mesai saati gözetmeksizin ziyaretlerine devam ediyorlar.

Yavru Vatanı kurtarmak amacıyla 1974 Kıbrıs Barış Harekatına katılan Sakaryalı Gazi Musa Ünal’ın rahatsız olduğu haberinin verilmesi üzerine Sakarya Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğü tarafından Gazi Musa Ünal’ın evi akşam saat 21.00’de ziyaret edildi. Gazi Ünal’ın eşi Nazmiye Ünal’dan gazinin durumu hakkında bilgi alan Şube Müdürü Taylan Şanlı, Gazi Eşi Nazmiye Ünal’a her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

Reklam
Reklam

12 Mayıs 1995 tarihinde Van ili Özalp İlçesinde şehit olan Jandarma Teğmen Sebahattin Şanlı’nın kardeşleri Selahattin ve Bahattin Şanlı, Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğünce ziyaret edildi.

Şehit Sebahattin Şanlı’nın kardeşlerine her zaman yanlarında olduklarını kaydeden Şanlı, Sakarya Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğünün kuruluş amacını ve yeni kanuni düzenlemeler neticesinde kazandıkları hakları anlattı.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı İç Güvenlik Lice Petrol Dolum Tesisleri içinde nöbet hizmetini ifa ederken 26 Mart 1994 tarihinde BTÖ mensuplarınca yapılan saldırıda şehit düşen Jan. Kom. Er Mecit Bekar’ın kız kardeşleri Nevin Bekar ve Nurgül Bekar ile İzmir Merkez Komutanlığında görev yaparken 16 Nisan 1996 tarihinde görev esnasında Şehit Düşen P. İnz. Er Engin Sürekçi’nin kardeşi Sezgin Sürekçi Şehit ve Gazi İşlem Şube Müdürlüğünü ziyaret etti.

Şehitlerin kardeşlerine her zaman yanlarında olduklarını belirten Şanlı, Sakarya Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğünün kuruluş amacı ve yeni kanuni düzenlemeler neticesinde kazandıkları hakları anlattı.

Reklam
Reklam

Ziyaretin sonunda Şehit Jan. Kom. Er Mecit Bekar’ın kardeşinin “Terör Eylemleri Nedeniyle Şehit Ve Malul Olanların Yakınlarının Ve Çalışabilecek Durumdaki Malullerin Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında İstihdamı Hakkında Yönetmelik” gereğince iş müracaatı alındı.

Ferizli İlçesinde ikamet eden Gazi Cevat Tezer ve eşi yeni kanuni düzenlemeler hakkında bilgi almak için Sakarya Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğünü ziyaret ettiler. Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğünce Gazi Cevat Tezer ve eşine yapılan sunumda yeni kanuni düzenlemeler hakkında bilgi verilirken artık bir çok iş ve işlemlerin evlerinden sadece bir telefon veya internet sitesine atacakları bir maille bile çözülebileceği ifade edildi.

Gazi Cevat Tezer, kendilerine bu imkanı sağlayan Vali Mustafa Büyük’e selam ve teşekkürlerini iletti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: