Sakaryalı yazar 12 yıldır her gün bahçesinden okuyucularına çiçek gönderiyor

Sakarya’da bir yazar 12 yıldır köşesine konu olan kişi ve kurumlara sanal bahçesinden çiçek gönderiyor....

Sakarya’da bir yazar 12 yıldır köşesine konu olan kişi ve kurumlara sanal bahçesinden çiçek gönderiyor. Yazısının son cümlesinde iyi, güzel, topluma faydalı işler yapan kişilere gül, lale, mor sümbüller, mimozalar gönderen yazar, olumsuzluklarla anılan kişilere ise iri dikenli kaktüsler, zakkum, deve dikeni yolluyor.
Yenisakarya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Zeki Aydıntepe (68) aynı zamanda her gün gazetesinde iki yazı kaleme alıyor. Kendi hazırladığı ve hayatın içinden yorumların yer aldığı ‘Bizim Bahçe ‘ adını verdiği köşesini aynı zamanda sanal bir bahçe gibi kullanıyor. Şikâyet, sitem, doğum, ölüm, hüzün, sevinç gibi hayatın içinde yer alan her olayı sanal çiçeklerle değerlendirmeye tabi tutan Aydıntepe, sanal da olsa çiçek diliyle konuşmanın etkili olduğunu belirtti.
Aydıntepe’ye ‘Bizim Bahçe’ önerisi de emekli bir emniyet müdüründen gelmiş. Önceleri 'Mini Magazin' ve 'Fısıltı Bahçesi' adlı köşesinin ismini emekli emniyet Müdürü Mustafa Aydın’ın önerisiyle ‘Bizim Bahçe’ olarak değiştirdiğini belirten Aydıntepe, “Bir gün şimdi emekli olan Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aydın aradı. Bana ‘Senin Fısıltı Bahçesi’ni okuyorum. Burada dedikodu yok. Çok yararlı yorumlar var. Gel ‘fısıltı’ kelimesini kaldır burayı ‘Bizim Bahçe’ yap.' dedi. Fısıltının dedikodu şeklinde anlaşılacağı düşüncesiyle öneriyi olumlu buldum ve köşeyi ‘Bizim Bahçe’ olarak değiştirdim. Sonra ben bahçede çiçekler olur diye düşündüm. Köşemde bütün çiçeklerin yer aldığı hayali bir bahçe oluşturdum. Halkın yararına olumlu işler yapanlara; orkide, lale ve leylaklar, düğüne, yaş günlerine; güller, sümbüller, iğnelenecek olanlara, iri dikenli kaktüsler, devedikenleri, zehirli zakkumlar, hanımlara ise; gelincik, mimoza, mine gibi çiçek gönderdiğimi ifade ediyorum yazımın sonunda." bilgisini verdi.

Reklam
Reklam

"BU YAZI STİLİ TÜRKİYE’DE TEK ÖRNEK"
Bu yazı stilinin Türkiye’de tek örnek olduğunu dile getiren Aydıntepe, her yazıyı çiçeklerle yorumlamanın farklı olduğunun altını çiziyor ve ekliyor: “Bu tuttu. Beni gören 'sokağımızdaki sorun hemen giderildi, kalemine sağlık. Bizim adımıza yetkililere bir demet menekşe gönderir misin?' ya da 'Hâlâ sorun giderilmedi, şunlara bir ısırgan otu gönder Bahçe'den bizim adımıza da harekete geçsinler" diyen okuyucularımla karşılaşıyorum. Bazen de teşekkür için gerçek çiçek gönderenler oluyor. ”

"ZAKKUM GÖNDERDİKLERİM BİLE OLUMLU KARŞILIYOR"
Sanal da olsa çiçek göndermenin sevgi dili ve gücünü gördüğünü anlatan Aydıntepe, çok sert yazıya konu olan, iri dikenli kaktüs ve zakkum gönderdiği kişilerin bile yazıyı olgunlukla karşıladığını vurguladı.
Aydıntepe, “Zakkum ya da iri dikenli kaktüs gönderdiğim kişilerden olumlu tepki verenler ve olgunluk gösterenler oluyor. Ben bunu çiçeğin sevgi gücünü bağlıyorum. Kendisi hakkında eleştiri yaptığı ve zakkum gönderdiğim bir okuyucum, 'Allah senden razı olsun. Zakkumun biliyorum ki kansere olumlu yönde etkisi var. Ben de muhtemel bir kanser hastalığına karşı şimdiden aldığım zakkumların uyarıcı olacağını, önlem almam konusunda bana yardımcı olacağını düşünüyorum. Teşekkür ederim' diyecek olgunluk gösteren insanlar var. Bazen de gönderdiğim sanal çiçeklere karşı canlı çiçek gönderenler de oluyor. Bazen çiçekleri mevsimine göre gönderilmesini isteyen okuyucularım bile var.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz