Sakarya’nın Karasu İlçesinde Ak Parti Kadın Kolları Topluca İstifa Etti

AK Parti Karasu Kadın Kolları Başkanı Belgin Bilge Kurtuluş ve 25 kişilik Yönetim Kurulu görevlerinde...

AK Parti Karasu Kadın Kolları Başkanı Belgin Bilge Kurtuluş ve 25 kişilik Yönetim Kurulu görevlerinde istifa etti. İstifa gerekçesi olarak İlçe Yönetiminin tutum ve davranışlarını gösteren Kurtuluş, “Verdiğimiz emeklerin karşılığı bu olmamalıydı” dedi.

AK Parti Karasu İlçe Binasında düzenledikleri basın açıklamasıyla istifalarını veren AK Parti Kadın Kolları üyeleri oldukça duygusal anlar yaşadı. Yapılan açıklamada, İlçe Başkanı İshak Sarı’nın kendilerine karşı aldığı tavır nedeniyle istifa ettiklerini belirten Kurtuluş, yaşanan sorunları hem İl Kadın Kollarına hem de İl Başkanına aktarmalarına rağmen kendilerine sahip çıkılmadığını ve verdikleri emeklerin göz ardı edildiğini öne sürdü.

Reklam
Reklam

AK Parti Karasu Kadın Kolları Başkanı Belgin Kurtuluş, 4 yıl AK Parti Karasu Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı, altı yıldır da Kadın Kolları Karasu İlçe Başkanı olarak görevde olduğunu belirterek, “Onurumla ve şerefimle partime hizmet ettim. Evimizden, çocuklarımızdan, eşimizden aşımızdan fedakârlık yaparak aslında günün birinde buraların partili olmayanlarca yönetileceği ve gerçek hizmetkârları dışlayacakları asla aklımızın ucundan bile geçmezdi. Yaşadığımız süreç bizleri istifa etmeye mecbur bırakmıştır” dedi.

Kurtulmuş şöyle devam etti: “2009 yerel seçimleri sırasında başka siyasi partilerin sempatizanları bugün AK Parti yönetiminde bulunmaktadırlar. Bu isimleri Karasu kamuoyu bizden daha iyi bilmektedir. Yine yönetimde olanların bir kaçı geçtiğimiz dönem Karasu Belediye Başkanı ve Başkan Adayımıza karşı başka kişilere oy vermiştir. Yine birçok üye de seçimlerde aday beğenmediği için Saadet Partisi ve MHP’ye oylarını açıkça vermişlerdir hatta bazıları başka partilerden aday dahi olmuşlardır. Seçim öncesi başlayan bu oluşum hareketi eşimin de içinde bulunduğu ve eski kurucu ve yönetim kurulu dâhil bütün üyeleri dışlamışlardır. Göreve gelen yeni yönetim isabetsizce uygulamalar yapmaya başlamış ve sonucunda da başarısız oldukça strese girmişlerdir. Her çalışmamızda karşımıza dikilerek ‘bizden habersiz köylere gidemezsiniz’, ‘hasta ziyareti yapamazsınız’, ‘fakirlere düşkünlere yardım edemezsiniz’, ‘basına haber ve demeç veremezsiniz’ diyerek sürekli Kadın Kolları yönetiminin çalışmalarını engellemeye çalışmışlardır. İlçe Başkanı Genel Merkezce aday gösterildiğinde bizim yönetimimizle yaptığı ilk toplantıda bizleri azarlamaya kalkmış ve bunun sonucunda da Kadın Kolu yönetimimizden listesine kimse girmemiştir. Ardından yaşanan süreçte bizleri her zaman çalışmaktan onur duyduğumuz görevimizden istifa noktasına getirmiştir.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: