Sakarya’ya Dev Yatırım

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehrin güney bölgesinin içmesuyu geleceğini garanti altına alacak olan...

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehrin güney bölgesinin içmesuyu geleceğini garanti altına alacak olan Hacımercan-Arifiye-Çaybaşı İçmesuyu İsale Hattı Projesi’nin temelinin 29 Kasım Perşembe günü atılacağını belirtti. Başkan Toçoğlu, “İsale hattı projesiyle şehrimizin güney bölgesinde bulunan çok geniş bir alanda içmesuyu gerçekleştireceğiz. Bu çalışmayla 67 adet yerleşim biriminin çeşmelerinden uzun yıllar birinci sınıf içme suyu akacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehrin güney bölgesinin içmesuyu geleceğini garanti altına alacak olan Hacımercan-Arifiye- Çaybaşı İçmesuyu İsale Hattı Projesi’nin temelinin 29 Kasım'da atılacağını belirtti. 7 milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçirilen proje kapsamında 25 kilometre uzunluğunda isale hattı döşeneceğini söyleyen Başkan Toçoğlu, “Arifiye - Hacımercan - Çaybaşı İçmesuyu Projesi kısa vadede Sapanca Gölü’nden orta vadede ise Akçay Barajı’ndan temin edilecek suyu en sağlıklı şekilde güney bölgesindeki yerleşim birimlerine isale etmemizi sağlayacak. Bölgenin su ihtiyacına cevap veremez duruma gelmiş olan eski hatlar yenilenecek. Özellikle yaz aylarında su yetmezliği sıkıntısı yaşanan bölgedeki birçok köyde oturan vatandaşlarımızı bol suya kavuşturacağız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çalışmanın çok geniş bir alanda yapılacağını vurgulayan Başkan Toçoğlu, “Proje ağırlıklı olarak güney bölgesini ilgilendiriyor. Ancak kapsadığı alan oldukça büyük olduğu için şehrin doğru bölgesinde ve kuzey bölgesinde de bulunan bazı yerleşim birimleri de bu projeden yararlanacak. Toplamda bu projeden 97 adet yerleşim birimi yararlanacak. 100 yıllık nüfus projeksiyonuna göre projelendirilen bu çalışmanın tamamlanmasıyla çok geniş bir alanda ikamet eden vatandaşlarımızın içme suyu sorunlarını kalıcı bir şekilde çözmüş olacağız” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: