Sakat Kalan Vatandaşları Için "protez Merkezi" Açtılar

Ülkelerinde devam eden çatışmalarda yaralanarak ayak ve bacaklarını kaybeden Suriyeliler, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde hem hayata tutunuyorlar hem de yeni protezlerine

Ülkelerinde devam eden çatışmalarda yaralanarak ayak ve bacaklarını kaybeden Suriyeliler, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde hem hayata tutunuyorlar hem de yeni protezlerine kavuşuyorlar.

Suriye'nin Halep, Şam, İdlib, Hama, Humus, Sarmada, Atme, Rakka ve Tel Abyad kentlerindeki çatışmalarda yaralanarak ayaklarını, bacaklarını kaybeden Suriye vatandaşları, Reyhanlı ilçesinde Suriyeli hayırseverler tarafından açılan merkezde takılan protezlerle yaşama yeniden tutunuyor.

Suriye Vatanı Sanayi Protez Merkezi'nin müdürü Abu Vail, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerindeki savaşın kendilerini çok üzdüğünü, yaşanan olaylarda çok sayıda insanın öldüğünü ve sakat kaldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Sakat kalan vatandaşlarına sahip çıkmak için hayırseverlerin destekleriyle bu merkezi açtıklarını anlatan Vail, ücretsiz olan protez bacak ve ayak yapımının yine Suriye'den gelen gönüllüler ve doktorlar tarafından yapıldığını kaydetti.

Vail, hedeflerinin mağdur insanlara yardım etmek olduğunu dile getirerek, "Merkezimiz 1.5 ay önce kuruldu. Protezlerin yapımında 4'ü kadın gönüllü, 12 doktor ve 2 hizmetli çalışıyor. Protezleri ücretsiz veriyoruz. Burada haftanın 6 günü, 7 saat çalışıyoruz. Günlük 5 vatandaşımıza protez takıp onların yüzünün gülmesine yardımcı oluyoruz" dedi.

Abu Vail aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 200 Suriye vatandaşının protez nakil için şimdiden sıra beklediğini sözlerine ekledi.

-Protez yapımında gönüllü çalışan Suriyeli kadınlar-

Savaşın izlerini taşıyan Suriye vatandaşlarının kaybettikleri uzuvlarına kavuşmalarını sağlayan merkezde çalışan gönüllü kadınlar, protezlerin hastaların vücuduna uyumu için bilgisayar çizimlerinden imalata kadar her aşamada görev alıyor.

Reklam
Reklam

Gönüllü kadınlar, protezlere uyum sağlama süreçlerinde de Suriyeli vatandaşlarıyla ilgileniyor.

Sağlık merkezine Suriye'nin tüm bölgelerinden gelen, protez isteyen Suriyeli hastaların kayıtları alındıktan sonra 3-4 gün içerisinde protezleri takılarak evlerine gönderiliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: