'Sakat', 'özürlü', 'çürük' ibaresi kalkıyor

Meclis, mevzuatta yer alan sakat, özürlü ibarelerinin yerine engelli ibaresinin kullanılması için harekete geçti.

ANKARA (ANKA)- Meclis Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı. Kabul edilen Danışma Kurulu önerisine göre, Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Yer Alan Engelli Bireylere Yönelik İbarelerin Değiştirilmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı bugün Genel Kurul'da görüşülecek.

Tasarıyla mevzuatta yer alan sakat, özürlü ibarelerinin yerine engelli ibaresinin kullanılması öngörülüyor. Askerlik Kanunu'nda yer alan "çürüklükleri" ve "çürüklük" ibareleri de sırasıyla "askerliğe elverişli olmadıkları" ve "askerliğe elverişli olmadığı" şeklinde değiştiriliyor.

Reklam
Reklam

-TARHAN VE BULDAN ATIŞMASI-

Bu arada Genel Kurul'da, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ile BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan arasında tartışma yaşandı.

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Çınar üsteğmenin kızı Masal Rüzgâr'ın dün doğduğunu belirterek, "Babası yedi ay önce şehit olmuştu, hayata babasız başladı. Doğduğunda yanında, onun babasının can güvenliğini sağlayamayan iktidar yoktu -dün yanlarındaydım- devlet yoktu çünkü teröristlerin can güvenliğini sağlamak için pazarlık yapmakla meşguldüler. Öcalan'ın talimatı gereği ordularını geri çekmekle meşguldüler" dedi.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da yerinden, "Yazıklar olsun size, yazıklar olsun" diye bağırdı.

Tarhan, "Biz, kediye kedi deriz. Bizim için terörist, her zaman teröristtir" diye konuştu.

-"TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU"-

Buldan da, "Biraz önce Sayın Emine Ülker Tarhan'ın açıklamalarını dinlerken tüylerim diken diken oldu gerçekten. Bu coğrafyada ne kadar çok çocuğun yetim kaldığını acaba bilmez mi Sayın Tarhan? Benim kızım doğduğu gün babası öldürüldü, bunu bilir misiniz acaba? Akan kardeş kanının durması sizi neden bu kadar rahatsız ediyor, ben bunu anlamakta sıkıntı

Reklam
Reklam

yaşıyorum. Bugün Kandil'de önemli bir açıklama yapılacak, tarihî bir günü yaşıyoruz. Bugün Türkiye tarihî bir güne tanıklık edecek, Kandil'de bir açıklama yapılacak ve gerilla güçleri Türkiye sınırlarının gerisine çekilecek. Bu sizi mutlu etmeli, bu sizi umutlandırmalı, bu coğrafyaya barış geliyor diye umutlanmalısınız bence" diye konuştu.