Sakatlar Derneği Şube Başkanı Altıntaş: Engellilerin yüzde 78’i işsiz

Sakatlar Derneği Nevşehir Şube Başkanı Ekrem Altıntaş, Türkiye'de 8,5 milyon engelli vatandaştan iş gücüne katılabileceklerin...

Sakatlar Derneği Nevşehir Şube Başkanı Ekrem Altıntaş, Türkiye'de 8,5 milyon engelli vatandaştan iş gücüne katılabileceklerin yüzde 78 gibi büyük bir çoğunluğunun işsiz olduğunu söyledi.
Ekrem Altıntaş, yaptığı açıklamada, “Hiç şüphesiz sosyal devlet olmanın getirilerinden biri, toplumun tüm kesimlerine eğitim ve sağlık gibi her alanda yeterli hizmet vermek ya da bu hizmetleri alabilmenin uygun koşullarını oluşturmaktır. Ülkelerin gelişmişlik düzeyi, toplumun tüm bireylerini bir bütün olarak kabul ederek, hoşgörü ve eşitlik ilkeleri çerçevesinde kucaklamasına bağlıdır. Fakat bugün ülkemizde 8,5 milyon engelli yurttaştan, son rakamlara göre iş gücüne katılabileceklerin yüzde 78’i işsiz." dedi.
Kamu kurumlarında yüzde 3 oranında engelli çalıştırma zorunluluğu bulunmasına karşın kadroların yüzde 79’unun boş olduğuna dikkat çeken Altıntaş, "Özellikle yetkililerin işsizlik sorunlarının çözümü adına engellilerimizin üye olduğu, engellilerimiz adına mücadele eden tüm derneklerimiz ile irtibatta kalarak, gerekli bilgi alışverişi ve eksiklikler hakkında çözümler üretmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz