Şakayla Başlayan Evlilik

Kastamonu'da yaşayan Niyazi Kımızoğlu, telefonuna gönderilen kısa mesaj sayesinde tanıştığı Cezayirli Djamila Debabeche ile 2 yıldır mutlu bir evlilik yaşıyor.

Kastamonu'da yaşayan Niyazi Kımızoğlu, telefonuna gönderilen kısa mesaj sayesinde tanıştığı Cezayirli Djamila Debabeche ile 2 yıldır mutlu bir evlilik yaşıyor.

Niyazi Kımızoğlu'nun (28) hayatı iki yıl önce telefonuna gelen "I Love You" (Seni Seviyorum) mesajıyla değişti. Mesajı atan numarayı arayan Kımızoğlu'nun, Cezayir'li Djamila Debabeche (26) ile telefonda başlayan ve internet sohbeti ile devam eden ilişkisi, 8 ay sonra evlilikle sonuçlandı.

Kastamonu'da hayatlarını devam ettiren çift, iki yıldır mutlu bir evlilik yaşıyor.

Reklam
Reklam

-"İlk gördüğümde eşimi hemen beğendim"

Djamila Debabeche Kımızoğlu , AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cezayir'de özel günlerde bedava mesajlaşma haklarının olduğunu belirterek, yine bir bayram günü Türk filmi izledikleri sırada, erkek kardeşinin şaka amaçlı olarak Türkiye'deki bir telefon numarasına "I Love You" mesajı attığını söyledi.

Mesajın gittiği Niyazi Kımızoğlu'nun da kendisini aradığını belirten Djamila Debabeche Kımızoğlu, böylelikle cep telefonuyla görüşmeye başladıklarını dile getirdi.

Djamila Debabeche Kımızoğlu, telefonda konuşurken birbirlerinin dillerini bilmedikleri için oldukça zorlandıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Niyazi İngilizce konuşuyordu, ben Arapça konuşuyordum. Daha sonra onun messenger adresini aldım ve internet üzerinden sohbet etmeye başladık. O 'Seni seviyorum' diyor, bende 'Seni seviyorum' diyordum. Böyle 8 ay boyunca sürdü. Uzun süre konuşunca, Niyazi'ye 'Cezayir'e gel' dedim. Kendisi Cezayir'e gelmek istemedi. O, 'Sen gel' deyince, Cezayir'den Türkiye'ye geldim. İlk gördüğümde eşimi hemen beğendim. Cezayirli ya da Türk, ne fark eder ki ikisi de Müslüman."

Reklam
Reklam

Cezayir'den Türkiye'ye gelmenin zor olduğunu ve Türkçe'yi de bilmediği için sıkıntı yaşadığını belirten Debabeche "Ama yavaş yavaş Türkçe öğrendim. Zamanla arkadaşlarım da oldu" dedi.

-"Telefonuma gelen mesajda 'Seni seviyorum' yazıyordu-

Niyazi Kımızoğlu da, telefonuna gelen ilk mesajı gördüğünde çok şaşırdığını belirterek, telefonda başlayan konuşmaların, internet üzerinde devam ettiğini ifade etti.

Kımızoğlu, 8 ay görüştükten sonra, eşinin kendisine evlenme teklifinde bulunduğunu aktararak, "Cezayir'den İstanbul'a uçakla geldi, bende ailemle birlikte İstanbul'a, havaalanına gittim. Havaalanından aldık, geldik. Kastamonu'da nikah kıydık. Telefonuma ilk gelen mesajda 'Seni seviyorum' yazıyordu. Kalben inandım, 2 yıldır evliyiz" dedi.

-"İşaret diliyle anlaştık"-

Niyazi Kımızoğlu'nun babası Hilmi Kımızoğlu (53) ise ilk başlarda Cezayir'in uzak olmasından dolayı evlenmelerine karşı çıktıklarını ifade ederek, gelini ile tanıştıktan sonra düşüncelerinin değiştiğini söyledi.

Gelinini karşılamak için 2 yıl önce İstanbul'a gittiklerinde, uçağın 1 saat geç kalması üzerine gelinin gelmeyeceği korkusuna kapıldığını anlatan Kımızoğlu, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Havaalanına geldik, herkes gelinin gelmesini bekliyordu. Ama gelini bulamadık. Artık baygınlık geçirecektim. Oğluma da çok sinirlendim. Gelin de o arada bizi bulamamış. Sonra gelinimiz bizi buldu. İşte o an ki sevinç anlatılamaz. Zaten ilk önce sarıldık, ondan sonra otomobille Kastamonu'ya geldik. İlk başta dil bilmediğimizden dolayı konuşamadık, işaret diliyle anlaştık. Halk Eğitim Merkezi'nin Türkçe kursuna gönderdik. Kursunda yardımıyla yavaş yavaş Türkçe'yi çözdü."

Kımızoğlu, torunu olması durumunda hem Arapça, hem de Türkçe isim koyacaklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: