Sakık-Terim polemiği büyüyor

Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan Milli Takım'ın Teknik Direktörü Fatih Terim'in maaşı yine tartışma yarattı. Gerginliğin ikinci perdesi, Terim'in Habertürk'teki Basın Kulübü'nde maaşını eleştiren vekillere "Bazılarını tenzih ediyorum ama onlardan 550 tane var benden 1 tane" demesiyle açıldı.

Terim, vekilleri kızdıran şu sözleri söyledi:

'DEVLETTEN ALMIYORUM'

"Konuyu Meclis kürsüsünde söyleyen var. Federasyon özerk. Kazandığı paradan maaş dağıtıyor. Ben devletten maaş almıyorum ama o alıyor. Benim Ankara'da milletvekili evim yok, kendi evim var. Milli Teknik Direktörü'nün maaşının gündeme gelmesi abesle iştigaldir."

Reklam
Reklam

'SORUNUM TERİM DEĞİL'
Fatih Terim'in bu sözleri, maaş konusunu daha önce Meclis gündemine taşıyan DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ı kızdırdı. "Maaşını devletten almıyor da nereden alıyor. Federasyon başka devletin mi?" diyen Sakık, şöyle devam etti:

"Biz halkın oyuyla geldik, sözleşme ile değil. Teknik direktörlerin nasıl geldiğini hepimiz biliyoruz. Bu kulüplerde nasıl yol yöntem izlendiğini biliyoruz. Bize ahlak dersi veremez. Amacımız gelir eşitsizliğine dikkat çekmekti. Sorunumuz Terim değil, çok da tanımayız. Onun gibi sırtını birilerine dayayarak gelen yüzlerce insan var. Biz sistemi eleştiriyoruz. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı da bir tane. Onların kaç katı maaş alıyor?