Sakın çöpe atmayın! Cilt kusurlarını tamamen ortadan kaldırıyor

Avokado çekirdeği kullanarak bebek gibi bir cilde sahip olabilirsiniz!

Bilmediğimiz kullanışlı özelliklere sahip çok fazla ürün var. Onlardan bir tanesi ise avokadonun çekirdeği. Bu şifalı tohumu kullanarak kozmetik ürünlerine veda edebilirsiniz.

Sivilceleri yok eder

Sivilcelerin tedavisi için öncelikle avokado çekirdeğini rendeleyin. Rendelenmiş çekirdek parçalarını 1/2 su bardağı ılık su ile karıştırın. Ardından içine birkaç damla çay ağacı yağı ilave edin. Elde ettiğiniz karışımı sivilcelerin üzerine uygulayın ve 15 dakika bekletin. Sonrasında duru su ile yüzünüzü yıkayın. Bu işlemi haftanın 3 günü tekrar edebilirsiniz.

Reklam
Reklam

Peeling etkisi gösterir

Rendelenmiş avokado çekirdeğini önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Sonrasında öğütülmüş kahve ve deniz tuzuyla karıştırın. Karışımın için 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı ekleyin ve cildinize yumuşak hareketlerle uygulayın. Yaklaşık yarım saat bu şekilde bekledikten sonra durulama işlemine geçebilirsiniz.

Tertemiz bir cilt için yüz maskesi yapın

İhtiyacınız olan malzemeler; bir adet rendelenmiş avokado çekirdeği, toz kil ve bir miktar su. Malzemeleri karıştırın ve temiz cildinize uygulayın. 15 dakika yüzünüzde beklettikten sonra durulayı. Ardından cildinize nemlendirici krem uygulayın. Yüz maskesini haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

Saç maskesi olarak kullanabilirsiniz

Hint yağını rendelenmiş avokado çekirdeği ile karıştırıp saçınıza uygulayın. Saçınızın her bölgesine uyguladığınız maskeyi bir gün boyunca bekletin. Sonrasında iyi bir duş alın! Bu işlem kepek problemlerinin üstesinden gelecek ve saçınıza parlaklık kazandıracaktır.