Sakin Şehir Adayı Birgi'de Hava Kirliliği Ölçülüyor

Birgi'nin Slow City (Sakin Şehir) ve Dünya Kültür Mirasına Aday Kent olması nedeniyle tarihi beldedeki...

Birgi'nin Slow City (Sakin Şehir) ve Dünya Kültür Mirasına Aday Kent olması nedeniyle tarihi beldedeki havanın niteliğinin ve kirlilik oranının tespiti amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Mobil Hava Kalitesi İzleme İstasyonu ölçüm yapmaya başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonucunda beldeye gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi Mobil Hava Kalitesi İzleme İstasyonu, farklı noktalarda ölçümler yapıyor.

Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Belediye olarak geçtiğimiz günlerde yaptığımız başvurular neticesinde belde olarak Slow City ve Dünya Kültür Mirası Aday kent olarak başvurularımız kabul edildi. Bu kapsamda aranılan niteliklerden birisi de hava kirliliği oranı idi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bünyelerindeki mobil hava kalitesi izleme istasyonunu beldemizdeki hava kirliliğini ve havanın niteliğini ölçmek amacıyla bir ay süreyle görevlendirdiler. 10 Mayıs 2012 tarihinde beldemize gelerek Aydınoğlu Meydanı'na kurulan izleme istasyonun yaklaşık bir ay boyunca ölçüm yapacak. Bir ay sonrasında yapılan ölçümler neticesinde beldemizdeki hava kirliliği ve nitelikleri hakkında sayısal değerleri öğrenmiş olacağız. Buna göre hareket edeceğiz. Şimdiye kadar hiçbir yardımı esirgemeyen ve her zaman yanımızda olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu'na şahsım ve belde halkım adına teşekkür ederim."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: