"Sakin Şehir" Perşembe'de Bisiklet Festivali

 Merkezi Ankara'da bulunan Bisikletli Yaşam Derneği tarafından "sakin şehir" unvanına sahip kentlerde bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için düzenlenen uluslararası bisiklet festivalinin ikincisi Perşembe'de başladı.

Merkezi Ankara'da bulunan Bisikletli Yaşam Derneği tarafından "sakin şehir" unvanına sahip kentlerde bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için düzenlenen uluslararası bisiklet festivalinin ikincisi Perşembe'de başladı. Eski adı "Vona" olan ilçede Valilik ve Perşembe Belediyesi'nin desteği ile "Uluslararası Vona Bisiklet Festivali" adıyla düzenlenen festivalde bisiklet dağıtımı yapıldı. Belediye bahçesinde yapılan dağıtımda konuşan Vali Kenan Çiftçi, bisikletin kolay bir ulaşım aracı olduğuna işaret etti. Doğal güzelliklerin bisikletle yol alırken daha rahat görülebildiğini ifade eden Çiftçi, "Bisiklet, enerji, petrol, mazot ve elektrik gerektirmeyen, sadece insanın kendisinin uzun süre kullanabileceği bir araç. Bu aracı da insanlar kullanırken spor yapmış oluyorlar. Ayrıca dünyanın farklı yerlerine gidiyoruz. Uçak ya da farklı vasıtlalarla gidebilirsiniz. Eğer yavaş gitmezseniz oradaki güzellikleri göremezsiniz. Dolayısıyla böyle bir vasıtayla gezdiğiniz zaman bu güzellikleri de fark edeceksiniz" dedi. Festival ile Perşembe'nin turizmden daha fazla pay alması ve ilçenin güzelliklerinin tüm dünya tarafından bilinmesinin sağlanacağını ifade eden Çiftçi, bisiklet kullanmanın aynı zamanda bir spor olduğunu vurguladı. Vali Çiftçi, bisiklet kullanımının tüm sahil şeridinde yaygınlaşmasını ümit ettiğini kaydetti. Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı ise Bisikletli Yaşam Derneği'nin Birleşmiş Milletler'e sunduğu proje dahilinde bisikletle ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirtti. İlçenin 2012 yılında aldığı "sakin şehir" unvanıyla turizme daha çok katkı sağlayacağını dile getiren Çarkçı, "Cittaslow'un vazgeçilmez kelimelerinden biri 'yavaş' sözcüğüdür. Yavaş kelimesinin içinde de trafik akışının az oluşu var. Bundan dolayı da bizlerin bisiklete daha fazla yönlenmemiz gerekiyor. Bunun için inşallah Perşembe halkının küçükten büyüğe kadar bisikletli yaşama devam etmesi zorunluluğu doğacak" diye konuştu. Bisikletli Yaşam Derneği Genel Sekreteri Kevser Seri de hırçın Karadeniz'in tek sakin şehri Perşembe'nin karbon salımının daha düşük olduğu, çevre ve bisiklet dostu, turizmin cazibe merkezi bir ilçe haline gelmesi için kolların sıvandığını ifade etti. Konuşmaların ardından iki adet zabıta bisikleti, iki adet çöp toplama bisikleti, bir adet seyyar satıcı bisikleti ile bir adet kadınlar için çarşı-pazar bisikleti önceden belirlenen kişilere dağıtıldı. Bisiklet dağıtımının ardından yaklaşık 50 bisiklet ile şehir turu atıldı. Farklı etkinliklerin düzenleneceği festival, üç gün sürecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: