"Sakin Şehir"e Kardeş Kent Önerileri

İZMİR (A.A) - Türkiye'nin ilk sakin şehri olan İzmir'in Seferihisar ilçesi belediye başkanı Tunç Soyer, "Dünyayla entegre olmuş bir Seferihisar

İZMİR (A.A) - Türkiye'nin ilk sakin şehri olan İzmir'in Seferihisar ilçesi belediye başkanı Tunç Soyer, "Dünyayla entegre olmuş bir Seferihisar planlamaya ve geleceğin Türkiye'si: Seferihisar hedefi doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Soyer, yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın dört bir yanından Seferihisar'a kardeş kent önerilerinin geldiğini, bu ilginin sevindirici olduğunu belirtti.

Küçük yerleşim yerlerinde yaşayan insanların dünyadaki gelişmelere dahil olması ve kendi geleceğini şekillendirmesinin mümkün olduğunu kaydeden Soyer, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Reklam
Reklam

"Geleceğin Türkiye'si Seferihisar hedefini koyarken, dünyayı yakından izleyen ve dünyanın yakından izlediği bir Seferihisar'ın hayal olmadığını söyleyerek dünya vatandaşlığı hedefiyle ilişkilerimizi planlamaya başlamıştık. Şimdi yaptıklarımızın dünyanın çeşitli yerlerinden fark edildiğini görmek bizim için çok keyifli ve motive edici. Dünyayla entegre olmuş bir Seferihisar planlamaya ve Geleceğin Türkiye'si: Seferihisar hedefi doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz."

Seferihisar'ın ABD'nin California eyaletinde bulunan Morgan Hill, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Goucgun/Yaxi ve Slovakya'nın Snina kentleriyle kardeş şehir olacağı ayrıca Bosna Hersek'ten bir şehirle de protokol imzalanacağı bildirildi.

Muhabir: Ali Korkmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: