Sakıp Sabancı'nın ölümünün 3. yılı

ADANA (İHA) - Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, ülke sanayisi ve ekonomisinin öncüleri arasında yer alan, ATO'nun da 1963-1966 yılları arasında yönetim kurulu başkanlığını yapan Sakıp Sabancı'nın Türk toplumunda ve iş aleminde bıraktığı çalışma ve üretme isteğini unutmanın mümkün olmadığını bildirdi.

Baş, Sakıp Sabancı'nın 3. ölüm yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Sabancı'nın, 71 yıllık hayatının her boyutunda sevecenliği, yardımseverliği ve işadamlığıyla örnek bir kişilik sergilediğini vurguladı. Sakıp Sabancı'nın, sıradışı kişiliğini yaşamın ve yaşamının her alanına yansıtarak, ne çalışma yaşamında ne de kazandıklarını toplumla paylaşma konusunda ayrım gözetmediğine dikkat çeken Baş, Sabancı'nın Türk toplumunda ve iş aleminde bıraktığı izlerin unutulamayacağını belirtti. Baş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Reklam
Reklam

"Sakıp Sabancı, hayatı boyunca ülkesi için çalışan ve ülkesinin içerisinde bulunduğu konu ve sorunlarda aktif rol alarak, üzerine düşen sorumlulukları fazlasıyla yerine getirme başarısı gösteren bir kişi olmuştur. Sakıp Sabancı, sadece bir sanayici, bir zengin işadamı olarak kalmamış, halkla bütünleşmiş bir isim olma başarısını da göstermiştir. Anadolu insanı olarak, halkın dilini kullanması, mesajlarını halkın anlayacağı biçimde ortaya koyması, kavgacı değil, barışçı bir görünüm sergilemesi; ona gösterilen sempatiyi, sevgiyi, saygıyı kat kat artırmıştır. Nitekim bu özelliğini 'Kızarım, biri bana sadece zengin derse; ben sosyal kişililiğimle ve gönül zenginliğimle mutluyum' sözleriyle dile getirmiştir. Türk halkı ve iş dünyası, sayın Sakıp Sabancı'nın yokluğunu halen yüreğinde hissetmekte ve onun yasını tutmaya devam etmektedir. Sabancı, yaşadığı sürece dürüstlüğün ve girişimciliğin simgesi olmayı başarmıştır. Kendisini rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz."