Saklı cennette diyabet yürüyüşü

Çınarlıdere'deki sağlıklı yaşam yürüyüşünde Diyabet için hareketli olmanın gerektiği vurgulandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 14 Kasım Diyabet günü nedeni ile gerçekleştirdiği Diyabet yürüyüş etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Her yaştan Kocaelili Derince Çınarlıdere'deki eşsiz doğa manzarası eşliğinde 1 saatlik parkuru yürüdü. Etkinlikte Diyabet için yürüyüşün önemi ortaya konuldu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN YOĞUN İLGİ

Büyükşehir Belediyesi'nin Kocaeli Devlet Hastanesi ile birlikte düzenlediği sağlıklı yaşam yürüyüşüne Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Başkan Danışmanı Nermin Tol, Derince Belediye Başkanı Dr. Azizi Alemdar, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, Kocaeli Devlet Hastenesi Başhekimi Op. Dr. Şenol Ergüney, doktor, sağlık çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

HER YAŞTAN İNSAN YÜRÜDÜ

Genci yaşlısı demeden katıldığı doğa yürüyüşü öncesi Diyabet hakkında konunun uzmanı sağlık çalışanları bilgiler verdi. Özellikle yürüyüş yapmak ve dengeli beslenme ile diyabeti kontrol altına almanın mümkün olabileceğini anlatan uzmanlar herkesin bu şekilde sağlıklı bir hayat sürmek için ilk adımı atmış sayıldığını hatırlattı. Diyabet hastalarının da konuştuğu etkinlikte hareketli olmak ile kendilerini daha da sağlıklı hissettiklerini Diyabet olmayan insanlarında bu şekilde hastalıktan uzaklaşabileceğinin altını çizdi.

YÜRÜYÜŞ PARKURLARI

Bu sene ikincisi gerçekleştirilen etkinlik öncesi konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, bu tarz yürüyüşlere her zaman destek verdiklerini hatırlattı. Bu amaçla kentin dört bir yanına çok sayıda yürüyüş parkuru yaptıklarını belirten Başkan Vekili Özak, Kocaeli'ye milyonlarca ağacın dikildiğini temiz doğa için bu ağaçların dikilmesine devam edeceklerini açıkladı. Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar ise sağlıklı yaşam için yürüyüşün önemine değindi.

Reklam
Reklam

MUHTEŞEM DOĞA EŞLİĞİNDE YÜRÜYÜŞ

Ardından adeta bir cenneti andıran Çınarlıdere Mesire alanında yürüyen protokol Kocaelililer muhteşem manzara eşliğinde 1 saatlik parkuru bitirdi. Çınar ağaçlarının dışında birçok meyve ağaçlarının bulunduğu Çınarlıdere'de vatandaşlar temiz hava ile yürümenin mutluluğunu yaşadı. Yürüyüşe katılan vatandaşlar doğayla iç içe olan bir mekânda yürümenin çok memnuniyet verici olduğunu belirterek bu tarz etkinliklere önem veren Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

KAN ŞEKERİ ÖLÇÜMLERİ

Öte yandan sağlıklı yaşam yürüyüşü öncesi etkinliğe katılan herkesin kan şekeri ölçümleri yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz