Saklıkent’i FETAB’a devredecek protokol bakanın masasında bekliyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Saklıkent kanyonunun Fethiye Turizm Altyapı Birliği(FETAB)’ne devredilmesi için gerekli protokolün önümüzdeki...

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Saklıkent kanyonunun Fethiye Turizm Altyapı Birliği(FETAB)’ne devredilmesi için gerekli protokolün önümüzdeki haftalarda yapılacağı açıklandı. Halen Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda onay bekleyen protokolün imzalanmasıyla Fethiye'nin önemli bir gelir kaynağına kavuşacağı belirtildi.
İncelemelerde bulunmak için Fethiye'ye gelen Muğla Valisi Fatih Şahin, Göcek beldesinde Likya Macera Yarışı açılışına katıldı. Daha sonra FETAB’ı ziyaret eden Şahin, bölgeye daha çok para harcayan turist gelmesi için gerekli yatırımların yapılması gerektiğini söyledi.
Turizmin bölgenin önemli temel taşlarından biri olduğunu ve 7’den 70’e herkesi ilgilendirdiğini kaydeden Şahin, "Kaliteden taviz vermemek, uzun düşünmek, kendimizi yenilemek kelimelerini devamlı kullanıyoruz. Sektör temsilcilerinin bu anlamda hareket etmesi bizim kazanmamız demektir. Hiçbir zaman bulunduğumuz yer ile yetinmeyip, daha yüksek hedeflere ulaşabilmek için elbirliği ile gayret etmeliyiz. Babadağ’daki teleferik konusundaki ilk adım atılmış oldu. Buna benzer hizmetlerle yöremize daha çok para harcayan turistin gelmesini ve hem Fethiye halkının hem de ülkemizin kazanmasını sağlamış olacağız. Turizm dünya insanları ile birbirimizi tanımayı sağlayan ve barışa hizmet eden bir sektör.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

FETAB PROTOKOL İÇİN GÜN SAYIYOR
FETAB Başkanı Osman Otgöz ise Muğla Valiliği bünyesindeki Melsa şirketi tarafından birliğe 100 bin TL para aktarıldığını söyledi.
Gelen bu ödeneğin Fethiye’nin tanıtımı için kullanılacağını belirten ve yurt içi ve yurt dışı fuarlarına katılarak değerlendirileceğini anlatan Otgöz, Saklıkent konusunda da yeni gelişmeler olduğunu açıkladı.
Her yıl 800 bin kişinin ziyaret ettiği Saklıkent kanyonunun işletme hakkını Melsa’dan FETAB’a almak için büyük çaba sarf ettiklerini anlatan Osman Otgöz, “Bunun oluru Melsa'nın Yönetim Kurulu Başkanı olan Valimiz Fatih Şahin’den 3 ay önce alınmıştı. Kapı girişi konusunda Milli Parklar ve Orman Genel Müdürlüğü arasında sorun çıkmıştı. Şimdi bu sorunu da çözdük. Talebimiz Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda imza bekliyor. Önümüzdeki günlerde protokolü imzalamış olacağız.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz