Saksıda Mandalina, Limon Yetiştiriyor

Bayburt merkeze bağlı Taht Köyü İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Bayram Oral, odasındaki iki saksıda mandalina ve limon yetiştiriyor.

Bayburt merkeze bağlı Taht Köyü İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Bayram Oral, odasındaki iki saksıda mandalina ve limon yetiştiriyor.

Taht Köyü İlköğretim Okulu'nda 10 yıldır görev yapan sosyal bilimler öğretmeni ve Müdür Yardımcısı Oral, 2 yıl önce, odasındaki iki saksıya limon ve mandalina tohumu ektiğini belirtti.

Gümüşhaneli olduğunu, Bayburt'ta görev yaptığını anlatan Oral, "Sosyal bilimler öğretmeni olduğumdan bitkilerin yetişmesi ilgimi çekiyordu. Özellikle de bu yörede yetişmeyen Akdeniz iklimi ürünleri daha da fazla ilgimi çekiyordu. Limon ve mandalina tohumlarını ekerken meyve vermesini beklemiyordum, 'Bayburt'ta olmaz' diye düşünüyordum. Fakat odamız kaloriferli, sıcak ortam olduğu için meyve verdi ve bizim için de sürpriz oldu" dedi.

Reklam
Reklam

Saksıdaki fidanlara çocuğu gibi baktığını ifade eden Oral, "Misafirlerimizin ilgisini çekiyor, meyveleri koparmak istiyorlar. Ama ürünlere gözüm gibi baktığım için buna izin vermiyorum" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: