Salçalık biber çekim tezgahları su ve zaman kaybını önlüyor

Osmaniye’de salçalık kırmızı biber satışlarının başlamasıyla hal’in çıkışında kurulan biber çekim tezgahları vatandaşlara büyük kolaylık...

Osmaniye’de salçalık kırmızı biber satışlarının başlamasıyla hal’in çıkışında kurulan biber çekim tezgahları vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor.
Hal’den kırmızı biberlerini alan vatandaşlar, bu tezgahlara gelerek biberlerini çektiriyor ve evlerine salçaları hazır halde gidiyor.
Bugüne kadar salçalık biberlerini alan vatandaşların evlerinde biberi salça haline getirinceye kadar birçok eziyet çektiğini kaydeden Ali Korkmaz şimdi ise çok cüzi bir para ödeyerek bu zorlukların aşıldığını söyledi.
Evde biberlerin temizlenmesinin su ve zaman kaybına neden olduğunu kaydeden Korkmaz açıklamasında şunları söyledi: “Her yıl olduğu gibi bu yılda salçalık biber zamanı geldiğinde Osmaniye halinin hemen arkasına salça çekim tezgahlarımızı kuruyoruz. Vatandaşlarımızın salçalık kırmızı biberlerini bize getirmeleri yeterlidir. Bu çalışmalarımız büyük kolaylık sağladığı gibi zaman ve su israfını da azamiye indiriyor. Burada makinelerimiz süzme salça çekimi yapıyor. Bunun sağlık açısından büyük faydaları olduğunu doktorlara sorarak öğrendik.”
Salçaları makinelerde kilosunu 150 kuruşa çektiklerini kaydeden Korkmaz halkın ilgisinin her geçen yıl artarak devam ettiğini söyledi.
Çocukluk yıllarından bu yana salça yaptıklarını kaydeden Hatice Çelik hal yakınından kurulan tezgahların kendilerine büyük kolaylık sağladığını belirtti.
Çelik, “Osmaniye bölgesinde adeta bir gelenek haline gelen salçalık biber çıkarma geleneği bizlerde sürdürüyoruz. Hazır salçalardan ziyade emeğimizle yaptığımız salçalar bize daha bir haz veriyor ve daha ekonomik oluyor. Evlerimizin ihtiyacının yanı sıra gurbette olan ve salça yapma imkanı olmayan akrabalarımıza da gönderiyoruz. Salçayı fazla yapınca emeği de fazla oluyor. Hal yakınına kurulan bu tezgahlar sayesinde isteğimiz kadar salçayı kısa sürede elde ediyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz