Saldırganları heronlar arıyor

Ilgaz Dağı'nda meydana gelen el bombalı ve silahlı saldırının hemen ardından başlatılan operasyonla, 5-6 kişi oldukları tahmin edilen saldırganları arama çalışmaları sürüyor.

KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Ilgaz Dağı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim otobüsüne yönelik yapılan bombalı ve silahlı saldırının ardından kaçan saldırganları arama çalışmalarına insansız hava araçlarının da (Heron) eşlik ettiği öğrenildi.

Ilgaz Dağı'nda meydana gelen el bombalı ve silahlı saldırının hemen ardından başlatılan operasyonla, 5-6 kişi oldukları tahmin edilen saldırganları arama çalışmaları sürüyor. Polis özel tim, Jandarma Özel Harekat ve bordo berelilerden oluşan toplam 140 kişilik ekip tarafından sürdürülen arama çalışmalarına gece ise heron uçaklarının da eşlik ettiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Köylerde Heron uçuşları nedeniyle Ilgaz Dağı çevresindeki köylerde cami ve hoparlörden yapılan anonslarla, köylülerin mantar toplama gibi nedenlerle de olsa ormana gitmemeleri yönünde uyarılar yapıldığı belirtildi. Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, "Tüm imkanlar seferber edildi. Tüm teknik ve teknolojik imkanlar kullanılıyor" dedi.

Saldırıyla bağlantılı somut gözaltının bulunmadığını, birçok kişinin de bilgi almak amacıyla ifadesine başvurulduğunu kaydeden Bektaş, "Tüm ihtimaller düşünülüyor. Gelen her türlü bilgiler değerlendiriliyor. Şu ana kadar somut gözaltı yok. İfadesine başvurulanlar oldu ama adli makamlara çıkartılacak bir gözaltı henüz olmadı" diye konuştu.

Öte yandan olayla ilgisi olduğu ileri sürülen A.G. isimli bir kişinin, Mardin Midyat doğumlu 1.60-1.65 boylarında, 65-70 kg ağırlığında buğday tenli, kırmızı tişört ve mavi kot pantolonlu olduğu telsiz anonsuyla tüm ekiplere bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz