Saldırı ihtimali alt geçit kapattırdı

Samsun-Ordu karayolu üzerinde bulunan altgeçit, jandarma karakoluna saldırı yapılabileceği ihtimali üzerine ''güvenlik gerekçesiyle'' Samsun İl Trafik Komisyonu tarafından kapatıldı.

Samsun'un Çarşamba ilçesine bağlı Dikbıyık beldesinde Jandarma Karakol Komutanlığı'nın önünde bulunan altgeçidin İl Trafik Komisyonu'nun aldığı güvenlik gerekçesi kararıyla Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nce kapatıldığı bildirildi.

Konu hakkında bilgi veren Dikbıyık Belde Belediye Başkanı Kemal Ayan, seçilmiş bir belde başkanından habersiz Jandarma Karakol Komutanlığı'nın şikayetiyle altgeçidin kapatıldığını ve kendisine haber verilmediğini ileri sürdü.

Karakol komutanının güvenlik gerekçesini öne sürerek, bir dilekçeyle İl Trafik Komisyonu'na müracaat ettiğini belirten Ayan, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

''Bu sadece güvenlik gerekçesiyle değil karakol komutanımızın işgüzarlığından. Ben burada doğdum ve büyüdüm. Bu yaşıma kadar herhangi bir terör olayı yaşamadım. Zaten buralarda da böyle olaylar olmaz. Son bir yıldır karakol komutanı altgeçidi kapatmak için uğraşıyordu. Bana da geldi ama ben kapatmayacağımı söyledim. Hergün ortalama 150 kişi orayı kullanıyordu. Burası Samsun-Ordu karayolunun üzerinde. Buradaki insanlar şimdi asfalttan geçecekler, asıl tehlike şimdi oluşacak.''

Altgeçidin kapatılmasını tasvip etmediğini kaydeden Ayan, ''Karakol komutanı, 'Bir terörist gelip bize burada saldırı yapar' diye sürekli halkla konuşuyor. Ama ben bunu kabul etmiyorum. Bizim görüşümüz sorulmadan karakol komutanının dilekçesi ile İl Trafik Komisyonu altgeçidi kapatmıştır. Madem altgeçit kapatılacaktı Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü, jandarma karakolunun daha ilerisine üstgeçit yapmalıydı'' diye konuştu.

Altgeçidin kapatılmasına beldede yaşayan vatandaşlar da tepki gösterdi.

Demir parmaklıklarla altgeçidi kapatan Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, konu hakkında açıklama yapmaktan kaçındı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz