'Saldırıların anayasa görüşmelerine denk gelmesi manidar'

BBP Balıkesir İl Başkanı Zekai Çakır, son iki gündür yaşanan terör saldırılarının, yeni anayasa çalışmalarının...

BBP Balıkesir İl Başkanı Zekai Çakır, son iki gündür yaşanan terör saldırılarının, yeni anayasa çalışmalarının başladığı zaman denk gelmesinin manidar olduğunu söyledi. Son saldırıların, Kuzey Irak topraklarında tampon bölge oluşturmak için bir fırsat olduğunu da belirten Çakır, "Artık yeter. Anaların gözyaşı ne zaman dinecek? Yoksa dinmeyecek mi, akmaya devam mı edecek? Bu bir fırsattır. Bu sefer bari eli kanlı terör örgütü PKK'yı bitirmenin halkalarından biri olan dağların ötesinde, kontrolsüz Kuzey Irak topraklarında tampon bölgeyi oluşturun. Oluşturun ki Kuzey Irak'tan geçişleri biraz olsun engelleyin." dedi.
Hain saldırıların anayasa görüşmelerinin başladığı tarihe denk gelmesinin manidar olduğuna dikkat çeken BBP İl Başkanı Çakır, "Yılmayacağız, bu toprakların ihtiyacı olan imparatorluk anayasasını yapacağız, başka yolu yok. Diğer mücadeleler de devam etmeli. Terörün ekonomik kaynakları kurutulmalı. Dost bildiğimiz Avrupa ülkelerine çöreklenmiş olan lider kadrosunu etkisiz hale getirmenin çareleri aranmalı. Demokratikleşme çabaları devam etmeli. İçerideki terör uzantıları temizlenmeli. Devletin polisini, askerini, ilim irfan öğretmeye çalışan öğretmenini katledenler, bedelini ödemeli, ödemeli ki devletin gücü görülsün." şeklinde konuştu. Devletin, akan kanı durdurup vatandaşına güven vermesi gerektiğine işaret eden Zekai Çakır, Türk milletinin ve Türkiye Cmuhuriyeti'nin büyük olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz