Saldırının hedefi South Park mıydı?

New York’taki ünlü Times Meydanı’na bırakılan bombalı aracın Hazreti Muhammed’i aşağılayan çizgi dizi “South Park”ın yapım şirketi Viacom’un binasını hedeflediği öne sürülüyor.

Cumartesi gecesi ABD’nin New York kentinin ünlü Times Meydanı’nda bulunan bombalı aracın, çizgi dizi “South Park”ın yapımcı şirketi Viacom’un binasının yakınına park edilmesi, saldırı girişiminin dizinin yapımcılarını hedef almış olabileceği ihtimalini güçlendirdi.
[** **](http://video.mynet.com/habervideo/New-York-bombacisi-tutuklandi/517432)
[** **](https://www.mynet.com/olen-taliban-lideri-abdyi-tehdit-etti-110100509225)
Ülkemizde de gösterilen dizinin geçen ayki bölümlerinden birisinde Hazreti Muhammed’in ayı kostümüyle tasvir edilmesi, Müslümanların tepkisine neden olmuştu.
“Revolution Muslim” adlı internet sitesinde yayınlanan bir açıklamada, dizinin yapımcıları Matt Stone ve Trey Parker ölümle tehdit edilmişti.
Bu arada aracın meydandaki askerlik şubesine de yakın olması, saldırının Amerikan askerlerine yönelik olabileceğini gösteriyor.
BOMBACI KAÇMADAN ÖNCE YAKALANDI
New York’un ünlü Times Meydanı’nda yaşanan bombalı saldırı girişimiyle ilgili olarak bir kişi tutuklandı. Şüpheli New York’taki JFK Havaalanı’nda Dubai'ye uçmadan önce yakalandı.
Konuya ilişkin açıklamada bulunan ABD Adalet Bakanı Eric Holder, Amerikan yetkililerince tutuklanan kişinin Faysal Şahzad isimli Pakistan asıllı bir ABD vatandaşı olduğunu belirtti.
Holder, Shahzad'ın, New York'taki Uluslararası John F. Kennedy Havaalanında, uçakla Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentine gitmek üzereyken tutuklandığını söyledi.
Holder Washington'da düzenlediği basın toplantısında, “Bu soruşturma, işe yarar istihbarat bilgisini bir araya getirme çabalarımızla birlikte devam ediyor. Ancak bu terör eyleminin amacının Amerikalıları öldürmek olduğu açık” diye konuştu.
Connecticut eyaletinde oturan Şahzad'ın 5 aylık bir Pakistan ziyaretinden kısa süre önce döndüğünü, üç hafta önce de "bombalama eyleminde" kullanmak üzere 1993 model Nissan Pathfinder tipi bir arazi aracı aldığını belirtti.
ABD'li yetkililer dün Times Meydanı'ndaki bir güvenlik kamerası görüntülerinde belirlenen şüpheli bir şahıs üzerinde yoğunlaşmış, ancak arabanın Pakistanlı alıcısını tespit ettikten sonra bu kişiyi bulmaya yönelik çabalarını sonlandırmıştı.
**CNN: Araç Craiglist'ten satılmış**
CNN’e konuşan bir yetkili, arabanın herhangi bir kayıt tutulmaksızın nakit parayla satıldığını söylerken, anlaşmanın Craigslist isimli internet sitesi üzerinden yapıldığını belirtti.