Saldırıya tepkilerin hedefi DTP

Hakkari'de 12 askerin şehit düşmesinin ardından yurdun çeşitli yerlerinde protesto gösterileri düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı gösterilerde bazı kişiler DTP binalarına saldırdı. DTP'nin tabelalarının söküldüğü saldırılarda, parti binalarının içindeki eşyalar camlardan sokaklara atıldı.

Erzurum'da Demokratik Toplum Partisi Erzurum İl Örgütü'ne giren 2 kişi, parti binasının camlarını kırıp, tüm eşyaları sokağa fırlattı.

Bir iş merkezinin 3'üncü katında bulunan DTP Erzurum İl Binası, öğlen saatlerinde kimliği açıklanmayan 2 kişi tarafından saldırıya uğradı. İçerde kimsenin olmadığı sırada binaya giren saldırganlar, parti binasının tüm camlarını kırıp, içeride bulunan eşya ve evrakları pencereden sokağa fırlattı.

Reklam
Reklam

DTP'li Bedri Fırat, ismi açıklanmayan iki saldırganın polis tarafından gözaltına alındığını söyledi. Fırat, parti binasının şu ana kadar 4 defa saldırıya uğradığını belirterek, olayı 'provokasyon' olarak değerlendirdi.

Bursa'da düzenlenen teröre lanet gösterisinde de Demokratik Toplum Partisi Bursa İl Başkanlığı binasının camlarını kırıp tabelası aşağıya indirdi.

Yandaki binanın çatısından 3. kattaki il başkanlığına geçen öfkeli kalabalık, alkışlar eşliğinde DTP İl Başkanlığı'nın tabelasını aşağı indirip, içeride bulunan eşyaları ve yatakları camdan sokağa attı. Öfkeli kalabalık, polisi engellemeye çalıştı. Bir polis memuru da olaylar sırasında kolundan yaralandı.

İzmit'te protesto gösterisi düzenleyen yaklaşık bin kişilik grup DTP İl Binası'na yürüdü. Heykel mevkinde bulunan Atatürk anıtında toplanan grup sloganlar atarak Demiryocu Caddesini takiben DTP il binasının önüne geldi. Polisin çok geniş güvenlik tebdiri aldığı yürüşte grup burada İstiklal Marşı okudu ve saygı duruşunda bulunduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Polis kentin önemli yerlerinde panzerler ve çevik kuvvet polisleri beklemelerini sürdürüyor.

Reklam
Reklam

İstanbul'da Bahçelievler DTP binasına saldırı düzenlendi. Yenibosna Dereyolu Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, sloglanlar eşliğinde Çobançeşme E-5 Karayolu'na kadar yürüdü.

Grup, Türk bayrakları ve sloganlar eşliğinde araç trafiğini kapattı. Trafiği kapatan gruba otomobil sürücüleri ise korna çalarak destek verdi. Çobançeşme istikametinden Şirinevler'e doğru harekete geçen grup, bu sırada zafer işareti yaptıkları sandıkları bir sürücüye saldırdı.

Linç edilmekten son anda kurtulan sürücü, kendilerine destek verdiğini ancak yanlış anlaşıldığını söyledi. Daha sonra, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Bahçelievler İlçe binası önüne gelen grup, burada çevik kuvvet engelini aşarak taşlı saldırıya başladı. Parti binasını taşlayan grubu, polis ekipleri güçlükle uzaklaştırdı.

İstanbul Beyoğlu'nda Demokratik Toplum Partisi lehine konuşan bir kişi, terörü kınayan vatandaşların saldırısına uğradı. Dövülmekten son anda kurtulan şahıs polis arabasına sığındı. Şahsı ele geçirmek isteyen vatandaşlar, polis aracının camını kırdı.

Reklam
Reklam