Saldırıya uğrayan avukat, şüphelinin serbest bırakılmasına tepki gösterdi

Adana Barosu avukatlarından Kenan İskender, Organize Sanayi Bölgesinde haciz işlemleri sırasında A.A. adlı zanlının saldırısına...

Adana Barosu avukatlarından Kenan İskender, Organize Sanayi Bölgesinde haciz işlemleri sırasında A.A. adlı zanlının saldırısına uğradı.

Adana Adliyesi önünde düzenlenen basın açıklamasında saldırıya tepki gösteren İskender, sol göz gözünde morluklar oluşan, gömlek ve pantolonu yırtıklar olduğunu kaydetti. Yerde maruz kaldığı tekmeler sonucu kaburgalarında ezilme meydana geldiğini ve diz kapağı parçalandığını bildiren İskender, jandarma tarafından gözaltına alınan olayın şüphelisinin ‘ifadesi dahi alınmadan’ nöbetçi savcı ile yapılan telefon görüşmesi neticesi serbest bırakıldığını duyurdu.

Reklam
Reklam

Haciz mahallinde borçlu tarafından kolluk güçlerinin de bulunduğu esnada “küfür, ölümle tehdit ve darba maruz kaldığını” vurgulayan Kenan İskender, Avukatlık Kanunu’na göre savunma görevini yapan avukatların da iddia ve karar makamı gibi adaletin yerine getirilmesi için kamu hizmeti yaptığını ifade etti.

Adaletin tecellisinde avukatların da hakimlerle aynı yasal düzenlemelere tabi tutulduğunun altını çizen İskender, “Ancak bu olayda savcılık makamı bizlerin de kamu görevi yapan kişiler olduğumuzu unutması son derece düşündürücü bir tavırdır. Bu durum Avukatlık Kanunu 57. Maddesi’ne aykırıdır.”dedi.

AVUKATLAR DOSYANIN TARAFI OLARAK GÖRÜLÜYOR

Adalet Bakanını kanun hükmünü hiçe sayan savcılar hakkında gerekli yasal işlemleri başlatmasını isteyen Kenan İskender, şunları söyledi: “21 ve 30 Mart tarihlerinde Şanlıurfa, Afyon ve Adana’da avukatlara yönelik saldırılar yapıldı. Meslekleri sırasında dosyanın tarafı olarak görülen avukatlar hasımane tutum ve davranışlara maruz kalmaktadır. Oysa bizler vekalet akdinin gereğini müvekkillerimiz adına yerine getiren ve adalet için mücadele veriyoruz.”
Hiç bir şekilde yürüttükleri dosyanın tarafı olmadıklarını dile getiren İskender, dosya ve içerdikleri sorunların kendileri için çözülmesi gereken problemlerden başka bir anlam taşımadığını aktardı.

Reklam
Reklam

Baro yönetimi ve duyarlı meslektaşları ile yaptıkları müracaatlar sonucu savcılığın saldırıyı gerçekleştirdiği şüpheli hakkında gözaltı kararı verdiğine dikkat çeken İskender, gecikmeli de olsa atılan bu adımı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Ölümü tadan her fani gibi her hakim ve savcının da mutlaka bir gün avukat olacağına işaret eden İskender, “Birlikte okuyarak aynı hizmeti verdiğimiz savcı meslektaşlarımızın da geç de olsa bu duyarlılığı göstermesi avukat camiasınca da olumlu bulundu.” şeklinde konuştu. Adana Barosu da yaptığı yazılı açıklamada saldırıyı kınadı. Çok sayıda avukat açıklama sonrası saldırıyı ‘alkışları’ ile protesto etti. Bu arada Kenan İskender’i darp eden şüphelinin serbest bırakıldıktan sonra firar ettiği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: