Saldırıya Uğrayan Basın İlan Kurumu Görevlisi Toprağa Verildi

Sakarya’da denetleme yapmak için gittikleri yerel gazetenin sahibi tarafından öldürülen Basın İlan Kurumu görevlisi Devrim...

Sakarya’da denetleme yapmak için gittikleri yerel gazetenin sahibi tarafından öldürülen Basın İlan Kurumu görevlisi Devrim Ergin Özergin (43), Karacaahmet Mezarlığı’nda bulunan Şakirin Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Sakarya’da günlük yayımlanan Anadolu gazetesini denetlemeye giden Basın İlan Kurumu görevlileri Devrim Ergin Özergin ve Recep Bolat, gazete sahibi Adnan Uyumaz’ın silahlı saldırısına uğramış ve olayda Özergin hayatını kaybetmişti.

Özergin için bugün Karacaahmet Mezarlığı’nda bulunan Şakirin Camii’nde ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Özergin’in eşi Eda Özergin, kardeşi Umut Özergin, Basın İlan Kurumu Müdürü Mehmet Atalay, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Reklam
Reklam

Cenaze namazı öncesi konuşan Basın İlan Kurumu Müdürü Mehmet Atalay, “Çok sevdiğimiz bir arkadaşımızdı. Denetlemeye gittiği gazetelerde bile gazete sahiplerinin çok sevdiği bir arkadaştı. Allah eşine ve ailesine sabırlar versin. Kanunların bize verdiği yetki ve sorumluluklara göre hareket eden bunları yaparken de denetledikleri yerleri incitmeden görev yapan devletin bir kurumuyuz. Kötü niyetli insanlara da Allah fırsat vermesin.” dedi.

Özergin’in eşi ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazının ardından Özergin Karacahamet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: