Türkçe, tarih boyunca farklı dillerle etkileşim içinde olmuştur. Farklı dillerden dilimize geçen birçok kelime bulunur. Özellikle bu kelimelerin yazımlarında karışıklıklar yaşanabilmektedir. Yazılı anlatımda kelimeleri yazım kurallarına uygun yazmak çok önemlidir. Aksi halde yazım yanlışları oluşur ve hatalı bir anlatım olur. Salep sözcüğü de genelde yanlış yazılan bir kelimedir. Salep ve sahlep olarak kelimenin yazımı karıştırılabilmektedir.
Tarih boyunca farklı toplumlar birbirlerinden etkilenmişlerdir. Her toplumun kendi kültürü, dili ve dini bulunur ama bu özellikler toplumlar arasında transfer olabilir. Dilimiz de farklı dillerle etkileşimde bulunmuştur. Farklı kökenli kelimeler dilimizde oldukça fazla sayıdadır. Salep sözcüğü yazım yanlışı yapılabilen bir sözcüktür. Salep sözcüğü dilimizde sıklıkla kullanılan bir kelimedir. Salep TDK anlamı şöyledir:
Salep sözcüğü sık kullanılan ama sahlep veya sağlep gibi yazımlarla karıştırılan bir sözcüktür. Salep doğru yazılışı salep ya da sahlep şeklindedir.
Dilimizde yer alan kelimelerin doğru yazımı, yazım yanlışı yapmamak için önemlidir. Bu sebeple yazılı anlatımda kelimeleri doğru şekilde kullanmak gerekir. Yazım yanlışı yapılan kelimeler hem anlatım bozukluğuna yol açabilir, farklı anlamlara gelebilir hem de okuyan kişi için anlaşılmaz bir hal alır. Salep sözcüğü farklı kökenli olan bir sözcüktür. Dilimize Arapçadan geçen bu kelime yazım yanlışlarına müsait bir sözcüktür. Yazım yanlışı yapmamak için salep yazımının doğru olması gerekir. Bu kelime sahlep ya da salep olarak yazılabilir.