Salep satışları arttı

Kırıkkale’de havaların soğumasıyla birlikte pastahane ve çay ocaklarında salep satışları arttı.

Kırıkkale’de havaların soğumasıyla birlikte pastahane ve çay ocaklarında salep satışları arttı.

SOĞUK GÜNLERİN SICAK İÇECEĞİ

Kırıkkale’de Çay ocakları ve Pastahanelerde işletmecileri havaların soğumasıyla birlikte salep satışlarının arttığını ifade ettiler işletmeciler, “Salep soğuk günlerin sıcak içeceğidir. Bu nedenle havaların soğuk olduğu günlerde salep satışlarımız artıyor. Havaların normal geçtiği günlerde ise hiç kimse salep sormuyor" diye konuştular.

TALEP DÜŞTÜ

Fincan saleplerin 2-3 TL arasında olduğunu ifade eden Pasthane ve Çay ocakları işletmecileri Ankara veya Kahramanmaraş’ta bulunan değirmenlerde çektirip hazır hale getirip kış günleri de Kırıkkale halkına sıcak olarak sunuyoruz. Geçmiş yıllara göre talep biraz daha düştü. Nedeni de gençler eskiden arkadaşlarıyla birlikte pasthanelere ve çay ocaklarına giderlerdi. Şimdi ise internet kafelere gidiyor. Bu da bizim işlerimizi eskisine oranla biraz daha düşürdü” dediler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: