Salıdan Pazara Sebze Fiyatları Yükseldi

Geçen hafta etkili olan kar yağışı ve soğuk nedeniyle Balıkesir'de ürün az toplanınca marul, ıspanak, maydanoz, lahana gibi sebzelerin fiyatları

Geçen hafta etkili olan kar yağışı ve soğuk nedeniyle Balıkesir'de ürün az toplanınca marul, ıspanak, maydanoz, lahana gibi sebzelerin fiyatları arttı.

Güney Marmara'nın sebze üretimiyle önde gelen illerinden olan, yakın il ve ilçelerin kısmen ihtiyacını da karşılayan Balıkesir'de geçen hafta salı günü kurulan pazarda hafta sonuna kadar sebze fiyatları yükseldi.

Hafta içinde etkili olan kar yağışı ve eksi 12 dereceye kadar düşen soğuk hava, fiyatların yükselmesinde önemli rol oynadı. Havanın aşırı soğuk ve tarlaların karla kaplı olması nedeniyle çiftçinin az ürün toplaması, marulun tanesini 1 liradan 1,5 liraya çıkarırken, ıspanak 1-1,5 liradan 3, maydanoz ve tere 50 kuruştan 1 liraya, lahana 3-4 liradan 5-6 liraya yükseldi.

Reklam
Reklam

Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğuk havanın ürüne zarar verdiğini ancak asıl fiyat artışının işçiliğin zor olmasından kaynaklandığını söyledi.

Arzda eksiklik olunca fiyatlarda yukarı yönlü dalgalanma olduğunu ifade eden Sözat, şunları kaydetti:

"Çiftçi karla kaplı tarlaya giremedi. Mal az gelince böyle oldu. Fiyat artışlarında çiftçiler etkili olmadı. Üreticinin eline geçen para yine aynı. Tarladan tüketiciye kadar giden zincirde ürün eksiliği, bazılarına fırsat yarattı. Arz eksikliğini fırsat bilenler, fiyatları yükseltti. Ne üretici ne de tüketicinin yararına oldu, yine aracılar kazandı."

Muhabir: Zafer Akpınar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: