Salihli Chp, Laikliğin Kabul Gününü Kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Salihli İlçe Başkanı Avukat Mazlum Nurlu, 10 Nisan Laikliğin Kabul Günü...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Salihli İlçe Başkanı Avukat Mazlum Nurlu, 10 Nisan Laikliğin Kabul Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Başkan Nurlu, yaptığı açıklamada "10 Nisan 1928 tarihi, Devletimizin laik karakterini kazandığı gündür. Batı dünyasının uzun mücadeleler sonucunda ulaştığı din ve devlet ayrımı noktasına, Anadolu'muz zorlu bir tarihsel süreçten geçerek ulaşmıştır. 10 Nisan 1928 tarihinden sonra artık devlet düzeni herhangi bir dinin, inancın ve mezhebin anlayışı etrafında şekillendirilemeyecektir. Genç Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucuları, çağın ve geleceğin dünyasında dine ve doğmalara dayalı bir devletin yer bulamayacağını görerek; insanların inancına, imanına, ibadetine saygı göstererek, bunu devlet kimliği olmaktan uzak tutmanın değerini anlayarak yeni bir toplumsal düzeni gerçekleştirmişlerdir." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: