Salihli Emniyeti Kapı Kapı Dolaşıp Uyardı

Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro ekipleri, ilçede artan hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları...

Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro ekipleri, ilçede artan hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla ev ev dolaşarak broşür dağıttı.

Son zamanlarda Salihli'nin Cumhuriyet, Sağlık, Aksoy, Yörük ve Zafer Mahalleleri'nde evden hırsızlık olaylarının artış göstermesi üzerine Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro ekipleri, hazırladıkları konut güvenliği için alınacak tedbirler ve mahalle polisliği ile ilgili broşürleri site yöneticilerini ziyaret ederek bilgilendirme yaptılar.

Reklam
Reklam

Genellikle ilçe dışından ekip halinde gelen bu kötü niyetli kişilerin ilçeye dağılarak hırsızlık yaptıklarını, özellikle birinci katta evleri hedef olarak belirlediklerini belirten İlçe Emniyet Müdürü Erkan Taş, "Bu sebeple özellikle evleri birinci ve ikinci katta olan vatandaşlarımız balkon kapısı ve pencerelerin sağlam ve demir parmaklıklı olmasına dikkat etmelidir. Kapılarda çift kilit bulundurulmasına, geceleri kapı arkalarındaki emniyet zincirinin takılı olmasına dikkat etmelidir. Evinizi kısa süreli terk edeceğiniz zaman geceleri bir lambayı açık bırakınız. Sokak lambalarınızın yanık vaziyette olması sağlanmalı, yanmadığında ilgili kurumlar ikaz edilmelidir. Apartman sakinleri, yönetici ve özellikle kapıcının apartmana giren-çıkan yabancılara karşı duyarlı olmalarını istiyoruz. İmkanınız varsa apartman giriş kapısı ile dairelerinize güvenlik kamerası taktırınız" dedi.

Vatandaşları hırsızlık olaylarına karşı broşür dağıtarak sürekli uyarılarda bulunduklarına değinen Taş, "Vatandaşlarımızdan isteğimiz, şüpheli bir durumla karşılaştıklarında mutlaka 155 Polis İmdat telefonunu aramalarını istiyoruz. Ayrıca, ev ve iş yerlerinden ayrılma durumu olduğunda mutlaka güvendikleri komşularını bilgilendirmelidir. Emniyet olarak biz gerekli tedbirlerimizi alıyoruz. Ancak vatandaş, polis işbirliği ne kadar yüksek seviyede olursa, olumsuzluklarda o kadar aşağıya düşecektir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: