Salihli Esnaf Kefalet’ten Üniversiteye 200 Bin Tl Destek

Salihli ilçesinde, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Salihli Meslek Yüksek Okulu kampüs alanı içerisinde, Salihli Üniversite...

Salihli ilçesinde, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Salihli Meslek Yüksek Okulu kampüs alanı içerisinde, Salihli Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından toplanan bağışlarla yapımına devam edilen Salihli İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi için destekler sürüyor.

Salihli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi de, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi inşaatı için taahhüt ettiği 200 bin TL bağışı Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ne teslim etti.

EN BÜYÜK SPONSOR ESNAF KEFALET

Dernek yönetimini ile Salihli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yönetimini makamında ağırlayan Kaymakam Ertan Peynircioğlu, “Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi geçtiğimiz yıl 60 bin TL ve bu yıl da 200 bin TL olmak üzere toplam 260 bin TL bağışta bulunmuş oldu. Bu yıl yapmayı taahhüt ettikleri 200 bin TL bağış, bugün itibariyle derneğimizin banka hesabına yatırılmıştır. Salihli’de Fakülte kurulması en çok esnaf ve sanatkarlarımıza katkı sağlayacaktır. Kooperatif üyeleri bunun bilincinde olarak bu bağışı yaptılar. Yapılan toplam 260 bin TL bağış ile Esnaf Kefalet en büyük sponsorumuz oldu. Diğer destekçilerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Salihli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Aşık ise, yaptığı açıklamada, “Biz sadece aracı olduk. Genel Kurulumuzda bağış yapılmasını ortaklarımızın oylarına sunduk. Genel Kurulumuzda aldığımız karar ile bu bağışı da gerçekleştirdik. Bağış kararımız ile ilgili olarak, kooperatif ortaklarımızdan sonradan çok iyi tepkiler aldık. Bütün arkadaşlarımız bu bağıştan dolayı teşekkür ettiler” diye konuştu.

1 MİLYON TL DAHA LAZIM

Toplanan bağışlarla inşaatı devam eden İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi binası için gereken paranın yarısının toplandığını belirten Salihli Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüsnü Tuğrul, şöyle konuştu: “Bir buçuk yılı aşkın süredir çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sayın Kaymakamımızın önderliğinde, başarabilmek için çalışıyoruz. Bazen paradan öte manevi destekler de önem kazandı. Duyarlı davranış sergileyen Esnaf Kefalet Kooperatifimiz gibi kurumlar bize büyük moral olmuştur. Burada kişiler, kurumlar önemli değildir ve gelip geçicidir. Yapılacak olan Fakülte Salihli’nin eseri olacaktır. Yapılan bağışlarla Fakültenin kaba inşaatı için gereken paranın yarısı toplanmıştır. Önümüzdeki süreçte inşaatı tamamlamak için 1 Milyon TL civarında bir eksiğimiz var. İnanıyorum ki duyarlı Salihli halkı, esnaflarımız, kurumlarımız bu bina için desteklerini devam ettirecek ve Salihli İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’ni 2014 - 2015 öğretim yılına yetişecek.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: