Salihli Has Parti’den Sivas Olayları Açıklaması

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Salihli İlçe Yönetimi, 1993 yılında Madımak Otel’de 35 kişinin yakılarak...

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Salihli İlçe Yönetimi, 1993 yılında Madımak Otel’de 35 kişinin yakılarak öldürülmesini lanetlediklerini belirterek, insanlığa yakışmayan bu tarz olayların bir daha tekrarlanmamasını temenni ettiklerini söylediler.

HAS Parti Salihli İlçe Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Murat Bozağaç, yaptığı yazılı açıklamada, “Tarihimizde madımak katliamı olarak kayıtlara geçen kirli ve karanlık bu olayı yıl dönümünde tüm samimiyetimizle lanetliyoruz. Bu ve buna benzer ülkemize yakışmayan, insanlığımıza yakışmayan olayların tekrarlanmamasını Allah’tan niyaz ediyoruz. Ülkemizde Madımak ve benzeri senaryoları, insanlarımız arasında ayrışma yaratmak, birliğimizi yıpratmak için tezgahlanan ve hala tam aydınlatılamamış olaylardan biri olarak, insanlığımıza yara vermiş, hafızalarımızdan silinmemesi gereken yerde durmaktadır. Alevi, suni, inançlı, inançsız ayrımı yapmak kabulümüz değildir. Bir insanın düşüncesini, inancını açıklamasından dolayı vahşice ölümle cezalandırılma hakkını kendinde gören kim olursa olsun, kimden olursa olsun nefretle kınanmalıdır. Nefes alan her insan Madımak ve benzeri olayları lanetlemeli ve yerden yere vurmalıdır. Bu ülkede gerçek birlik muhafazakarların haksızlığına laik kesim sahiplendiğinde, başka inanç ve yaşam biçiminde olan insanların haksızlığına muhafazakar kesim sahip çıkma adaletini gösterdiğinde, vatan evlatlarının teröre kurban gitmesinde Kürt kesim bunu şiddetle, lanet ederek, ölümleri ret ederek gösterdiğinde, doğuda yaşanan bir olayı, milliyetçi kesim sahiplendiğinde, bu ülke o zaman gerçekten birlik olmuş olacak" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkesin kardeş olduğunu vurgulayan Bozağaç, "Etnik ya da inanç ayrışmasına yer bırakmaksızın ülkemizi ve insanlarımızı sevgi, saygı ekseninde birlikteliğimizi yüceltmeye her insan, parti ve düşünceler sorumludur” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: