Salihli Mhp, Akil Adamlar Konusunu Ele Aldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Salihli İlçe Teşkilatı, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ziraat Odası’na “Akil...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Salihli İlçe Teşkilatı, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ziraat Odası’na “Akil Adamlar” konusunda görüş almak için ziyaret gerçekleştirdi.

Salihli Ziraat Odası’nda gerçekleştirilen ziyarette MHP İlçe Başkanı Erol Sakarya Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Toprak'a akil adamlar oluşumunu nasıl değerlendirdiklerini sordu.Salihli Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Toprak ise “Öncelikle bu Akil Adamlar ne yapacak, görevleri nelerdir, ? Kamuoyuna bilgi vermeleri gerekir. Ancak bundan sonra net bir yorum yapabiliriz” dedi.

Reklam
Reklam

Sakarya ise, Anayasa değişiklikleri üzerinde çalışma yapılmasına karşı olduklarını ilk 4 maddeye kesinlikle Türk milleti olarak dokundurmayacaklarını dile getirdi. Sakarya “Türk Milletinin en kutsal değerleri olan Bayrak, İstiklal Marşı ö0ve Türklüğümüzdür bunlara hiç bir kuvvet dokunamaz” diye konuştu.

MHP Salihli İlçe Teşkilatı, daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Başkan Saim Türetken ile görüştü. MHP Salihli İlçe Başkanı Erol Sakarya, “Türkiye’nin gündeminde anayasa değişikliği var bunun içinde ortalığı yumuşatmak için Akil adamlar diye gruplar çıkarıldı. Sizin yönetim olarak bu Anayasa değişikliğinden Türk milletinin Kurumsal değeri olan bayrağın, İstiklal marşının, Türk kelimesinin çıkartılması veya bu konuda oylanması konusunda fikirleriniz nelerdir merak ediyoruz?“ diye sordu.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Türetken ise, “Öncelikle bu Akil adamlar veya Akil insanlar cümlesi çok iddialı bir cümle, bunun yerine biraz daha yumuşatılmış istişare heyeti ya da Sivil Toplum kuruluşlarının daha iç içe olduğu daha geniş yelpaze görüşü alınsaydı daha iyi olurdu. Diğer konuya gelince ben bir Türk Milliyetçisi olarak bu tür şeylerin tartışılmasını istemem. Biz bu bayrakla duygularla bu ülkede yetiştik. Bu konuların gündeme getirilmesi doğru değil, bunlar benim şahsi görüşümdür” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: