Salihli Mhp Türkçülük Günü'nü Kutladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Salihli İlçe Teşkilatı tarafından Türkçülük ve Milliyetçilik Günü nedeniyle Gümüş Çayı...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Salihli İlçe Teşkilatı tarafından Türkçülük ve Milliyetçilik Günü nedeniyle Gümüş Çayı Piknik alanında etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe MHP Salihli İlçe Yönetimi, Ülkü Ocakları ve Kadın Kolları üyeleri ile partililerin yanı sıra Manisa İl Başkanı Tamer Akkal ve yönetimi, İlçe teşkilat başkanları ve yönetimleri, Belediye meclis üyeleri, İl genel meclis üyeleri, Sivil toplum kuruluşları, oda başkanları ve yönetimleri, siyasi parti başkanları ve yönetimleri ve belde başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Türkçüler Günü nedeniyle düzenlenen anma etkinliği, halka pilav ve ayran dağıtımı ile başlarken ardından Manisa Şehzadeler Mehtereni güzel bir gösteri sundu. Gecede Alpaslan Türkeş ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. MHP Salihli İlçe Başkanı Erol Sakarya yaptığı açıklamada; " Türkçüler Günü'nü, hürmet ve kıvançla idrak ediyoruz. Türk milliyetçiliğinin bir asrı aşan fikir serüveni vardır. 1944 tarihi sahip olduğu anlam ve neden olduğu gelişmeler bakımından hayati bir öneme sahiptir. Türk milliyetçileri ilk kez sivil bir muhalefet olarak varlıklarını ispatlamışlardır. Milliyetçiler; ait olma hissiyle kendilerini feda etmeye hazır oldukları Türk milletini yüceltmek için her fedakârlığı yapacaklarını göstermişlerdir. Türklük binlerce yıllık kutlu bir mirastır. Buna husumet gösterenler karşılarında bu mirası layıkıyla benimsemiş, yenilgiyi hiçbir zaman kabul etmeyen yiğitler ordusunu görmüşlerdir. Bundan tam 68 yıl önce, milliyetçiliği gönüllerinde bayraklaştıran bir avuç yürekli dava insanı; inanmışlığın, adanmışlığın ve kararlılığın en mümtaz örneklerini zorluklara rağmen göstermiştir. Türk milliyetçilerine yapılan işkenceler, onların Türk vatanına bağlılıklarını ve sevdalarını asla azaltmamış, aksine kamçılamış ve sağlamlaştırmıştır. 1940'lı yıllarında başlayan bu hareketin içerisinde bulunan aziz isimler, sonraki nesiller ve bizler için de heyecan ve ilham kaynağı olmuştur." dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından Zeybek oyunları, günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Ardından Grup Yeşilırmak ve Grup Gökçen konseri halka güzel dakikalar yaşattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: