Salihli Sanayici ve İşadamları Derneği Ankara’ya çıkarma yaptı

Salihli Sanayici ve İşadamları Derneği (SASİAD) Yönetim Kurulu, Ankara'ya ziyarette bulundu. Ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanlığı Ekonomi...

Salihli Sanayici ve İşadamları Derneği (SASİAD) Yönetim Kurulu, Ankara'ya ziyarette bulundu. Ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Durmuş Yılmaz, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, TBMM Manisa milletvekilleri ve KOSGEB Genel Başkan Yardımcısı Metin Şatır’la görüştüler.

Ziyarette konuşan Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Yılmaz, “Türkiye'nin şu an gidişatı çok iyi görünüyor. Yeni teşviklerle birlikle 1960-70'li yıllarda kaçırdığımız sanayileşme trenini böylelikle yakalayabileceğiz. Türkiye’de çok tüketilen ama hammaddesi ya çok az ya da hiç üretilmeyen malların hammaddesini ülkemizde üretebilirsek, cari açığı da azaltabileceğimize inanıyorum.” dedi. Bakan Yardımcısı Metin ise SASİAD Başkanı Gürcan Severoğlu'nun, "Yeni çıkacak Ticaret Kanunu ile alâkalı olarak medyada çok farklı söylemler geçiyor. İşadamlarımızın bu konuda kafası oldukça karışık. Yeni çıkacak kanun hakkında bizleri bilgilendirirseniz, işadamlarımıza daha sağlıklı bilgiler ulaştırabiliriz." talebine karşılık şunları söyledi: "Bakanlık olarak Türkiye’yi en kolay ve güvenli ticaret yapılan bir ülke haline getirmeyi amaçlıyoruz. Yeni Ticaret Kanunu'yla birlikte daha şeffaf, hesap verebilir ve kurumsal şirket yapısına sahip ticaret anlayışını geliştirmeye çalışıyoruz. Yeni kanunu tanıtma amacıyla 14 ilimizde, Sayın Bakanımız'ın da katılımıyla toplantılar düzenleyeceğiz.”

Reklam
Reklam

SASİAD yönetimi, daha sonra AK Parti ve MHP Manisa milletvekilleriyle görüştü. CHP milletvekillerinin başka programları olduğu için görüşemediklerini belirten Severoğlu, ”Salihli’nin sorunlarını, üreticinin sıkıntılarını, devlet yatırımlarından esnafımızın nasıl yararlanabileceğini birinci ağızdan iletmek ve dinlemek istedik. Bize gösterdikleri ilgiden çok memnun olduk. Bundan sonra da çeşitli devlet kademelerine ziyaretlerimiz devam edecek.” dedi. AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ise, “Salihli’nin taleplerini yakından takip ediyoruz. Organize sanayi bölgemizin, yeni teşvik paketi sayesinde hızla gelişerek büyüyeceğine inanıyoruz. İşadamlarımızı yatırım yapmaya bekliyoruz.” diye konuştu. Yeni teşvik paketinin birçok kolaylıklar getireceğini de belirten Yurttaş, “SASİAD'ın çalışmalarını takdirle izliyoruz. Salihli bu dönemde hakettiği hizmetlere kavuşacaktır. Yol, sağlık, okul, fakülte yatırımlarıyla Salihli’yi marka kent haline getireceğiz. Ayrıca kamu yatırımlarımız da önümüzdeki süreçte artarak devam edecek.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz