Salihli Tso, 250 Bin Liralık Çek’i Teslim Etti

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclisi’nin fakülte binasının yapımına bağış yapma kararı aldığı 250...

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclisi’nin fakülte binasının yapımına bağış yapma kararı aldığı 250 bin TL değerindeki çek, Oda Yönetim Kurulu tarafından Salihli Fakülte Yapma ve Yaşatma Derneği’ne teslim edildi.

Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu’nun da katıldığı teslim töreninde, Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Türetken, eğitime yaptıkları katkıdan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Türetken, şunları söyledi: “Bütün sorunların, bütün dertlerin başı cehalet. Eğer cehalet çözülmüş olsa ve gerçekten insanlar hem manevi, hem de maddi anlamda eğitilmiş olsa, yaşamış olduğumuz bu sorunların hiçbirisi olmaz. Bunun için de işin temeli eğitim. Türkiye’de gerek sivil toplum kuruluşlarıyla, gerek devletiyle, gerek halkıyla herkes el ele vermiş durumda. Artık eğitime son derece önem veriliyor. Eğitim şu anda daha da önemli bir hale geldi. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası olarak geçtiğimiz Mart ayında, Salihli’ye yapılacak olan fakülteye 250 bin lira bağış yapma kararı aldık. Nihayetinde bu Salihli halkının parası. Biz de bu paraya aracı olduk yine Salihli halkına hediye ettik. Yapılan katkılarla bu fakülte binası bir an önce biter. Arkasından ilave fakülte veya üniversitemiz gelir.”

Reklam
Reklam

Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu da, “Salihli, coğrafi yerleşim ve insan yapısı itibariyle çok elverişli bir konumda olan bir ilçemiz. Salihli TSO, gerçekten güzel çalışmalar yapıyor. Pek çok sahada ilçemize katkıda bulunuyor. Bunlardan en önemlisi ise eğitime yaptığı katkıdır. Değişik örneklerini hep birlikte gördük. Daha önce 100 bin lira STSO bütçesinden, 50 bin lira da yönetim kurulu üyeleri kendi aralarında toplayarak 150 bin lira bağışta bulunmuştu. Bugün de yine Salihli TSO olarak 250 bin lira bağışta bulunarak, bugüne kadar toplam 400 bin lira yardımda bulundular. Salihli TSO, şu an da en büyük sponsorumuzdur. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Fakülte Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüsnü Tuğrul da, katkı sağlayan oda yönetimine teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: